Katso video: Salo Circus Festival sykähdytti torilla – kaksipäiväinen tapahtuma huipentuu Bar Bizarren festivaaliklubiin

0

Kautta aikain ensimmäinen Salo Circus Festival käynnistyi perjantaina Teatteri Provinssissa kolmen esityksen voimin. Yhdessä puolisonsa Erika Malkin kanssa tapahtuman järjestänyt Eikka Alatalo kertoo, että festivaalin toteutukseen voidaan tässä vaiheessa olla tyytyväisiä.

– Perjantain esityksissä ei ollut porukkaa salin täydeltä, mutta läsnäolijat kertoivat kovasti tykkäävänsä. Sosiaalisessa mediassakin festivaaliamme on kehuttu, Alatalo kertoo lauantai-iltapäivällä.

Torilla ja festivaalin ilmaistapahtumissa ihmisiä on Alatalon mukaan käynyt sankoin joukoin.

– Sirkuskoulussa ja parkour-koulussa on käynyt paljon porukkaa, ja torin näytöksissä katsojia oli satapäin. Mitä olen kuullut, niin ohjelmanumeroista on kyllä pidetty.

Kaksipäiväisen festivaalin lauantainen iltaohjelma järjestettiin Provinssissa ja Bar Bizarressa. Alatalo arvioi festivaalia äkkiseltään onnistuneeksi.

– Rekrytointivaihekin onnistui hyvin, sillä saimme paljon hakemuksia ja täten oli varaa mistä valita. Meitä tuettiin avustuksin, houkuttelimme paikalle loistavia taiteilijoita ja ennen kaikkea olemme saaneet positiivista palautetta. Ensikertalaisiksi ihan hyvä suoritus.

Ilma-akrobatiatrio Wise Fools viihdytti lauantaina torikansaa. Kuvassa vasemmalta: Maria Peltola, Valpuri Kaarninen ja Jaimee Allen. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

Lauantain ensimmäinen ohjelmanumero nähtiin torilla. Suomalais-eteläafrikkalainen Wise Fools -trio esitti yleisölle sykähdyttävän ilma-akrobatiashow’n, joka ei viileästä ilmasta huolimatta jättänyt ketään kylmäksi.

Wise Foolsin esityksestä nauttivat muun muassa Anette Suominen sekä siskokset Unna ja Inka Päivärinta.

– Todella upea esitys, Suominen kiteyttää.

Unna Päivärinta pohtii pitkään, mikä esityksessä hänen mielestään oli hienointa. Lopulta vastaus kuitenkin löytyy.

– Kaikki, hän sutkauttaa.

Ilma-akrobatia sai yleisön aika ajoin haukkomaan henkeään. Suomisessa ja Päivärinnoissakin esitys herätti monenlaisia tunteita.

– Aika vaaralliselta se näytti, Unna Päivärinta pohtii.

Kolmikko ei suinkaan suunnannut esityksen jälkeen pois torilta, sillä festivaalin tulevat numerotkin kiinnostivat.

– Tarkoitus olisi jäädä katselemaan seuraavatkin esitykset, Suominen toteaa.

Inka Päivärinta (vasemmalla), Anette Suominen ja Unna Päivärinta aikoivat jäädä torille katsomaan muitakin festivaaliesityksiä. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

Helena ja Erkki Helin saapuivat Saloon suoraan Jyväskylästä. Majaansa pariskunta pitää Hyvinkäällä.

– Jyväskylän rallit jäivät kesken, kun Saloon piti tulla, Erkki Helin nauraa.

Syy Helinien saapumiseen on kuitenkin looginen. Helena Helin on nimittäin Eikka Alatalon pikkuserkku.

– Perjantaina kävimme katsomassa Teatteri Provinssin esitykset. Tykkäsimme kaikista, sillä jokainen numero oli valmisteltu ajatuksella. Vauhtia ja huumoriakaan ei ollut unohdettu, Helena Helin kehuu.

Wise Foolsin esitys herätti Helineissä pelonsekaisia tuntemuksia.

– Kyllä se aika hurjalta näytti, mutta ihmisiä selvästi kiinnosti ja niin meitäkin, Helena Helin toteaa.

Pariskunta majoittuu perjantaista sunnuntaihin salolaisessa hotellissa. Salon kaupunki saa kokonaisuudessaan hyvinkääläisiltä vuolaita kehuja.

– Minut yllätti se, kuinka lähellä merenrantaa Salo sijaitsee, Erkki Helin hämmästelee.

– Saamme syksymmällä lontoolaisia vieraita, ja aiommekin tuoda heidät Salon elektroniikkamuseoon, hän lisää.

Hyvinkääläiset Erkki ja Helena Helin viihtyvät Salossa siinä määrin, että aikovat tuoda lontoolaiset vieraansakin tutustumaan kaupunkiin. Kuva: SSS/Minna Määttänen.