Kiihdytysajot valtasivat Kiikalan lentokeskuksen – Katso videolta, kuinka katuautot valmistautuivat kisaan

0

Kiikalan lentokeskuksen kiitoradalla nähtiin lauantaina näyttäviä, nopeita ja äänekkäitä lähtöjä. Kentän lentoliikenne ei ole yhtäkkiä vilkastunut, vaan perinteiset kiihdytysajot valtasivat jälleen Kiikalan.

Kiihdytysajojen kilpailijat kisasivat toisiaan vastaan nopeammasta suorituksesta varttimaililla eli 402 metrillä. Radalla kiihdytti kerrallaan aina kaksi ajoneuvoa.

Katuautojen kiihdytyskilpailut eli Burnout Party järjestettiin jo 32. kerran. Tapahtuma kootaan talkoovoimin. Lauantaina noin sata vapaaehtoista oli pyhittänyt päivänsä kiihdytysajotapahtuman järjestämiseen. Yleisöä oli kertynyt lentokeskukseen yli 2 000 ihmisen verran.

– Kilpailijoita on tänä vuonna mukana noin sata, kertoo Eero Kivikoski. Hän on mukana Burnout Partyn järjestävän Riverside Cruisers ry:n toiminnassa.

Tänä vuonna kiihdytysajoissa kisattiin yhteensä neljässä kilpailuluokassa. Niiden lisäksi oli mahdollista osallistua Streetman-luokkaan, jossa autolla tai moottoripyörällä sai ajaa testilähtöjä osallistumatta varsinaiseen kilpailuun.

Burnout Partyssa ajettiin kilpaa kahdella eri tyylillä. Ensimmäinen ja yleisempi niistä on tasalähtö, jossa kilpailevat menopelit lähtevät liikkeelle samaan aikaan ja nopeampi auto voittaa.

– Tasalähdössä on väliä sillä, kuinka hyvä auto on ja kuinka hyvin kuljettaja hallitsee sitä, Kivikoski selittää.

Sen sijaan Bracket-luokassa autojen eroa tasoitetaan etumatkalla. Silloin kuljettajan ominaisuudet ratkaisevat voittajan.

– Jos tiedetään, että yhdellä autolla matkan voi ajaa 12 sekunnissa ja toisella 14 sekunnissa, on lopputulos jo ennen ajoa aika ilmiselvä. Bracketissa autojen väliset erot tasataan pois, jolloin kuskien reaktiokyky ja ominaisuudet ovat ratkaisevassa roolissa.

Kiihdytysajot nostavat autoharrastajien kilpailuvietin pintaan.

– Kaikki sanovat kilpailun olevan leikkimielistä, mutta kun laitetaan kypärä päähän, on tunnelma toisenlainen, Kivikoski naurahtaa.

Rolf Claesson ja Christofer Hörlin tulivat paikalle Tammisaaresta.

Vaikka Salon seudulla onkin Kivikosken mukaan runsaasti jenkkiautoharrastajia, kerää Burnout Party kilpailijoita myös lähiseudun ulkopuolelta.

Rolf Claesson ja Christofer Hörlin ovat tulleet kilpailemaan Tammisaaresta asti. Claesson kuljettaa autoa, ja Hörlin auttaa omien sanojensa mukaan kaikessa muussa.

Burnout Party on heille tuttu tapahtuma, jossa ollaan käyty aiemminkin kisaamassa ja myös katsomassa kiihdytysajoja.

Claessonin kulkupeli on formulamallinen Pontiac Firebird vuosimallia 1971. Kirkkaan punainen auto erottuu jo kaukaa, ja on itse asiassa melko harvinainen.

Paras autolla ajettu aika on 9,97 sekuntia. Tulos saavutettiin aikoinaan Alastaron radalla.

Lauantaina autolla ei ole taottu ennätyslukemia.

– Sen paras aika tänään on ollut 11,17 sekuntia. Radalla on ollut vähän liukasta, Hörlin kertoo.

Taneli Liljeblad (vas.) Timo Pyrrö, Marjut Kiiskilä ja Jorma Kohonen kiertävät kiihdytysajotapahtumissa ympäri Suomea. Kuvan etualalla oleva punainen moottoripyörä kuuluu Kiiskilälle. Kuva: SSS/Marko Mattila

Kaksipyöräisten kanssa paikalle ovat pääkaupunkiseudulta ja Lohjalta saapuneet Marjut Kiiskilä, Jorma Kohonen, Timo Pyrrö ja Taneli Liljeblad. He kertovat kiertävänsä kiihdytysajotapahtumissa moottoripyöriensä kanssa ympäri Suomea, aivan pohjoisimpia osia lukuun ottamatta.

Kiikalan lentokeskuksessa Pyrrö muistelee nauraen ensimmäistä kiihdytysajokokemustaan.

– Kysyin järjestäjiltä, että miten tässä lähdetään liikkeelle. Minulle sanottiin, että lähde täysillä.

Pyrrö ajoi täysillä paitsi lähdön myös loppumatkan. Moottoripyörän renkaat sutivat koko matkan.

– Seuraava ohje oli, että älä aja koko ajan täysillä, Pyrrö nauraa.

Lauantain kisoissa seurue ei rikkonut omia ennätyksiään. Pudotusajoihin he kuitenkin arvelivat etenevänsä.