MLL etsii uusia kylämummeja ja -vaareja

0

Kaikilla lapsilla ei syystä tai toisesta ole isovanhempia läsnä arjessa. Siitä huolimatta moni lapsi kaipaa isovanhempien ikään ehtineiden ihmisten seuraa. MLL kouluttaa isovanhempien ikään ehtineitä vapaaehtoisiksi kylämummeiksi ja -vaareiksi, joiden tehtävänä on vierailla lasten ja perheiden luona perhekahviloissa, päiväkodeissa ja kouluilla.

– Kylämummiksi tai kylävaariksi voi ryhtyä kuka tahansa, vaikkei olisikaan itse isoäiti tai -isä. Etsimme mukaan erityisesti miehiä, joilla olisi aikaa ja innostusta touhuta lasten kanssa ja jutella vaikka kalajuttuja, MLL:n Varsinais-Suomen piirin koordinaattori Enni Lindberg kertoo tiedotteessa..

Kylämummit ja -vaarit voivat tehdä monenlaisia asioita. Vapaaehtoiset esimerkiksi vierailevat MLL:n perhekahviloissa lukemassa lapsille satuja ja jutustelemassa lasten vanhempien kanssa. Lisäksi kylämummit ja -vaarit voivat järjestää luontoretkiä ja tapahtumia perheille yhdessä MLL:n paikallisyhdistyksen.

MLL järjestää uusille kylämummeille ja -vaareille ilmaisen koulutuksen Salossa SYTY ry:n tiloissa maanantaina 9. elokuuta klo 14.30 alkaen. Koulutuksen käytyään kylämummit ja -vaarivat voivat osallistua MLL:n toimintaan missä tahansa Varsinais-Suomen kolkassa.