Munataksin toiminta jatkuu – somerolainen Eggspress aloittaa myös ruuan nettikaupan

0
Eggspress on toiminut vuodesta 2014. Arkistokuvassa Mikko Välttilä jakaa asiakkaiden tilaamia kananmunia Halikossa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Pitkin maata pysäkeille kananmunia ja muuta lähiruokaa kuljettavan somerolaisen MunaEggsPressin toiminta jatkuu. Verohallinto on perunut yrityksestä aiemmin jättämänsä konkurssihakemuksen. Verottaja haki MunaEggsPressiä konkurssiin maksamattomien verojen vuoksi.

Eggspressin perustaja ja omistaja Mikko Välttilä kertoo yrityksen maksaneen runsaan 100 000 euron verovelasta yli 70 000 euroa.

– Lähdemme edelleen siitä, että verottajan tulkinta yrityksen vuoden 2017 verotettavasta tulosta on väärä. Verovalituksen käsittely on kuitenkin vielä kesken, joten maksoimme verovelasta valtaosan pois, Välttilä huomauttaa.

MunaEggsPress jätti itse verohallinnon tekemän konkurssihakemuksen jälkeenVarsinais-Suomen käräjäoikeudelle hakemuksenvelkasaneeraukseenpääsemisestä. Yritys perui hakemuksen verottajan peruttua konkurssihakemuksen.

Mikko Välttilä kertoo vuonna 2014 perustetun Eggspressin toiminnan jatkuvan normaalisti. Eggspress kuljettaa noin 30 tuottajan tuotteita ympäri maata ja myy lähiruokaa suoraan autosta kuluttajille. Reittejä on toistakymmentä, ja pohjoisin pysäkki on Kittilässä.

Autojen matkassa kulkee kananmunien lisäksi muun muassa maitoa, lihaa, leipää, juustoa, jauhoja ja juureksia. Yhteensä myynnissä on noin 300 tuotetta.

Eggspress aikoo vielä tämän syksyn aikana aloittaa myös ruuan nettikaupan.

– Nettikaupasta voi ostaa tiloilla tuotettuja tuotteita kotiin toimitettuna. Nettikaupassa on samat tuotteet, joita myydään autoista, mutta sinne tulee myös muuta tarjontaa, Välttilä kertoo.

Mikko ja Elina Välttilä muuttivat vuonna 2014 Eggspressin varaston ja tuotannon Somerniemelle.