Perniön pojalle pituuspronssi, Someron Esan moukaridominanssi jatkui

0
Arttu Tauriainen teki ennätyksensä tärkeässä paikassa. (kuva: Juha Aaltonen)

Someron Esan moukarinheittäjät Silja Kosonen ja Marika Virtanen voittivat odotetusti sarjansa 16-17-vuotiaiden SM-kisojen jatkuessa lauantaina Kankaanpäässä. Molempien heikoinkin tulos sarjassaan olisi tuonut mestaruuden.

Yllättävämpi mitali sen sijaan oli Perniön Urheilijoiden Arttu Tauriaisen pronssi 16-vuotiaiden pituushypyssä. Tauriainen kohensi ennätystään sentillä ja nousi kuudennen kierroksen tuloksella 640 mitalikorokkeelle.

– Ennätys ja mitali, ei olisi paljon paremmin voinut mennä. Tämä oli ensimmäinen mitalini, viime vuonna Saarijärvellä sitä ei tullut, Tauriainen iloitsi.

Salon Seudun ammattiopistossa sähköalaa opiskeleva Tauriainen sanoo urheilevansa vuosi kerrallaan ilman sen suurempia tavoitteita. Pituushyppy on hänelle päälaji.

Kilpailun voitti Hartolan Eemil Porvari tuloksella 667, ja hopeaa sai IF Drottin Adrian Björkgren hypättyään ennätyksekseen 649.

Tauriaisen lisäksi ennätyksensä teki Salon Vilppaan Veera Helkama 16-vuotiaiden 800 metrillä. Aika 2.22,25 kohensi ennätystä kahdeksalla sadasosalla, ja loppusuoran kiri toi viidennen sijan.

Kosonen ja Virtanen ovat Jani Pihkasen valmennuksessa kasvattaneet eroa muihin urheilijoihin. Kosonen juhli lauantaina kisojen toista mestaruutta, perjantaina tuli kultaa kiekonheitossa.

Kosonen paransi kenttäennätystä yli 20 metrillä. Hänen tavoitteensa loppukaudeksi ja ensi kaudeksi ovat mittavat.

– Ensi kaudella ovat nuorten MM-kisat Keniassa. Sinne tekisi mieli, sanoi Bakussa nuorten olympiafestivaaleilla kultaa juhlinut Kosonen.

Virtanenkin hamuaa arvokisoihin.

– Ensi vuonna nuorten EM-kisoihin Italian Rietiin. Myös Kalevan kisat kiinnostavat, Virtanen sanoi.

Kosonen oli jo Lappeenrannassa Kalevan kisoissa. Karsinnoissa tuli neljän kilon moukarissa ennätys 61.51, finaalissa hän oli kahdeksas.

Teksti: Juha Aaltonen