Salohallissa ei nautita Fantaa – ranskalaishakkuri jäi vaille sopimusta LP Viestiin

0
Arita Ternava on antanut hyviä näyttöjä kesän harjoituksissa. (kuva: SSS/Marko Mattila)

LP Viesti ei tee sopimusta ranskalaishakkuri Fanta Fofanan kanssa. Fofana oli testijaksolla Salossa, mutta näytöt eivät riittäneet koko kauden mittaiseen kiinnitykseen.

– Harmillista sikäli, että Fofana on positiivinen persoona, joka viihtyi hyvin muiden pelaajien kanssa. Hän oli esimerkiksi vapaaehtoisesti puhaltamassa ilmapalloja torstain iltatorilla, vaikka mitään velvollisuutta paikalle tulemiseen ei ollut, kommentoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Pelaamisen taso ei ollut aivan riittävä. Otamme toki tietynlaisen riskin, kun ei ole takuuta, että löydämme häntä paremman pelaajan. Toisaalta uuden hakkurin löytämiseen ei ole suurta kiirettä.

17-vuotias laitapelaaja Arita Ternava on ollut yksi kevään ja kesän onnistujista.

– Pystymme Aritan kanssa vetämään harjoituksia hyvin läpi. Kun hänen ja Fofanan taso on ollut aika lähellä toisiaan, olisi tavallaan turhaa pitää ulkomaalaispelaaja sellaisessa tilanteessa, Lemminkäinen huomautti.

LP Viesti pelasi kesän ensimmäisen harjoitusottelunsa Salohallissa Raision Urheilijoita vastaan. Kyseessä oli vahvasti ykkössarjaan painottuva peli, sillä salolaisten liigajoukkueen oletettavasta aloitusseitsikosta pelasi perjantaina vain passari Viktoriia Tuchashvili. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin LP Viestin 3–1 (25–20, 25–23, 25–14, 19–25)-voitto.

Peliaikaa tuli runsaasti kaikille. Tehokkain oli Ternava luvuilla 14/+6.