Salon positiivisin: Mieluummin mahdollisuus kuin uhka

0
MAHDOLLISUUKSIA, EI UHKIA. Salon positiivisin vuosimallia 2019 on fysiikkavalmentaja Ville Salmi. - Ehkä valmentajana on luontevaa ajatella positiivisesti, siten että näkee mahdollisuuksia eikä uhkia, Salmi sanoi. Kuvat: SSS/Minna Määttänen

Salon iltatorilla riitti jännitettävää ainakin kahdesta syystä: repeääkö taivas ja tuleeko varoiteltu rankkasade, ja kuka valitaan Salon positiivisimmaksi vuonna 2019.

Sade pysyi alkuillan huomaavaisesti poissa ja Salon positiivisinkin löytyi.

– Hän on mies ja hänen nimensä on Ville. Ville Salmi! julisti äänestystuloksen Salon Nuorkauppakamarin Jussi Leino, joka yhdessä Emilia Sihvon kanssa juonsi tapahtuman.

Salmi kertoi, että äänestyksessä annettiin yhteensä noin 3 000 ääntä ja että demokratia on puhunut. Voittaja vei potin lopulta 400 äänen erolla seuraavaan ja sai yli kolmanneksen äänistä, 1 200 ääntä.

Fysiikkavalmentaja Ville Salmi totesi olevansa iloinen, mutta samalla hyvin yllättynyt tuloksesta.

– Tein oman suoritukseni ja tällä kertaa se riitti voittoon, Salmi sanaili ”Miltä nyt tuntuu?” -kysymykseen urheilijajargonia taiten hyödyntäen.

Entä pitääkö Salon virallisesti positiivisin itseään jotenkin poikkeuksellisen positiivisena?

– En, olen ihan tavallinen. En kyllä negatiivinenkaan. Ehkä valmentajana on luontevaa ajatella positiivisesti, siten, että näkee mahdollisuuksia eikä uhkia, Salmi sanoi.

Salmi harrastaa viininviljelyä Salonjoen jylhillä rinteillä, ja jopa menestyksellisesti.

– Ehkä on pakko olla positiivinen, jos aikoo saada viiniköynnökset kukoistamaan näin pohjoisessa, Salmi lisäsi.

Ehdokkaita oli kuusi ja salolaiset saivat äänestää suosikkiaan heinäkuun ajan. Raadin valitsemat ehdokkaat olivat tänä vuonna Riikka Saari, Ville Salmi, Mia Kuisma, Henrik Hausen, Darude eli Ville Virtanen ja Elina Rantamäki.

Salon positiivisin on valittu vuodesta 2004 alkaen.

Ennen illan solisteja kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut kertoivat syksyn tarjonnastaan ja Liikkuva koulu -toiminnasta. Mervi Niemi muistutti myös 25. elokuuta Urheilupuistossa pidettävästä Liikunnan superlauantaista, missä kuka tahansa saa kokeilla lähes kolmeakymmentä urheilulajia ilmaiseksi.

Iltatorin isäntänä toimi Salon kaupunki. Illan esiintyjinä olivat nuorten suosikit räppäri Arttu Lindeman ja laulaja Lucas sekä juontajana tubettaja Jaakko Parkkali.

Lindemanin läpimurtohitti Läikkyy myi platinaa neljässä viikossa ja räppäri valittiin Emma-gaalassa yleisöäänin vuoden 2016 artistiksi. Lucas tunnetaan muun muassa kultaa myyneistä hiteistään Täydellisen epätäydellinen ja Kauniita yhdessä.

 

Iltatori oli myös pullollaan järjestöjä ja näiden esittelypisteitä. Yksi kävelysillalle saapuneista salolaisjärjestöistä oli tähtiharrastusyhdistys UrSalon tehotiimi tähtikaukoputkineen, jonka läpi sai katsella viiden kilometrin päässä olevaa radiomastoa.

– Salossa on jo innokasta tähtiharrastusta, mutta olemme silti täällä rekrytointityössä, totesi UrSalon puheenjohtaja Pekka Mikkola.

Mikkolan mukaan UrSalossa on noin 70 jäsentä. Mikkola, Jari-Pekka Salomäki ja Janne Peltonen mainostivat myös syyskuussa alkavaa Tähtitiedettä kaikille -kansalaisopiston kurssia.

– Kurssi alkaa nyt ikään kuin alusta, on erinomainen tilaisuus tulla mukaan, Peltonen sanoi.

Salomäki lisäsi, että kurssin hinta on saatu paljon alemmas kuin monissa muissa kaupungeissa, koska ilmoittautuneita tuli hetkessä auditoriollinen.

– Turussa vastaavalle kurssille ilmoittautui vain 15! Salo on tähtitiedeyhdistykselle hyvä ja elinvoimainen kaupunki, Salomäki sanoi.

Salojoessa ui torstaina poikkeuksellisen paljon pieniä keltaisia ankkoja. Kyse oli Rotary Club Reach Salon järjestämästä ankkauintiarvonnasta, jossa numeroidut pikkuankat kipattiin veteen kävelysillalta ja 18 ensimmäisen ylävirtaan ”uineen” ankan arvan ostaneet saivat palkinnon.

– Tuhannes arpa myytiin vain muutama minuutti ennen deadlinea. Tämä oli ensimmäinen ankkauintiarvonta Salossa, Tallinnassa ja Saksassa näitä on ainakin järjestetty. Jatkamme varmaankin perinnettä, klubin presidentti Päivi Rantio sanoi.

Tempauksen tuotto annetaan lasten ja erityisnuorten tukemiseen sekä myös Salon VPK:n nuorille, jotka olivat joessa maalituomareina ja ankkojen kerääjinä.

 

Iltatorit jatkuvat tänä kesänä vielä kolmasti. Viikon päästä lavalle nousee Teflon Brothers, 22. elokuuta Tanssi- ja bilebändi Combo di Bossa ja elokuun viimeisenä torstaina lavalla nähdään tuttuun tapaan tangokuninkaallisia; kesän tangokuningas Johannes Vatjus ja tangokuningatar Pirita Niemenmaa.

Lucas aloitti iltatorin nuorisoa paljon paikalle tuoneen kattauksen. Myöhemmin lavan otti haltuunsa Arttu Lindeman.
Tähtitiedeharrastaja Pekka Ahonen ja UrSalon Jari-Pekka Salomäki keskustelivat maailmankaikkeudesta kävelysillalla.
Vilppaan ja LP Viestin fysiikkavalmentaja Ville Salmi totesi olevansa iloinen ja myös hyvin yllättynyt valinnastaan vuoden positiivisimmaksi salolaiseksi.
Ankkauintiarvonta laajensi iltatoritapahtumat Salonjokeen saakka. Kuva: SSS/Mikko Kiviluoto