Somero pitää kiinni kiinteistön järjestämästä jätteenkuljetuksesta

1

Someron kaupunki pitää kiinni kannastaan ja puolustaa kiinteistöjen järjestämää jätteenkuljetusta.

Tekninen lautakunta esittää lausuntoa pyytäneelle Forssan jätelautakunnalle, että Someron alueella säilytetään jatkossakin nykyinen järjestelmä. Lautakunnan mukaan nykykäytäntö täyttää Somerolla jätelain vaatimukset.

Kiinteistöpohjaisessa järjestelmässä kiinteistön haltija tekee itse sopimuksen jätteenkuljetuksesta itse valitsemansa kuljetusyrittäjän kanssa.

Tekninen lautakunta huomauttaa lausunnossaan, että kuljetuspalveluita on Somerolla kattavasti ja luotettavasti tarjolla. Sen mukaan asiakkailla on mahdollisuus saada kilpailukykyinen tarjous kohtuullisin ja syrjimättömin ehdoin.

Lautakunnan tietoon ei ole tullut, että nykyisestä järjestelmästä olisi aiheutunut Somerolla haittaa tai vaaraa terveydelle tai ympäristölle.

Tekninen lautakunta äänesti nurin teknisen johtajan Marko Mäkisen tekemän lausuntoehdotuksen 9–0.

Mäkinen piti kaadetussa ehdotuksessaan kuntien järjestämää jätteenkuljetusta hyvänä, tasapuolisena ja läpinäkyvänä tapana toteuttaa jätteiden keräily ja kuljetus. Mäkinen peräänkuulutti samalla kuitenkin eri osapuolten tietojen oikeellisuuden tarkistamista ja yhteisymmärryksen hakemista asiassa.

Forssan jätelautakunta päätti neljä vuotta sitten, että Loimi-Hämeen Jätehuollon alueella säilytetään kiinteistöjen kilpailuttama jätteenkuljetus. Jätehuoltoyhtiöön kuuluu kuusitoista kuntaa.

Asiaa joudutaan kuitenkin käsittelemään uudelleen, sillä korkein hallinto-oikeus kumosi viime vuonna jätelautakunnan päätöksen.

O Pantsar

Mikä on tilanne Salossa?