Someron Säästöpankilla hoidossa miljardin euron varat ja luotot

0
Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta.

Someron Säästöpankin asiakasvarojen ja kokonaisluottojen yhteismäärä rikkoi ensimmäistä kertaa miljardin euron rajapyykin huhtikuun lopussa. Pankin hoidossa olevia asiakkaiden varoja on yhteensä 556 miljoonaa euroa, jossa on kasvua kuuden kuukauden aikana lähes 31 miljoonaa euroa.

– Vuosikasvuksi muutettuna tämä tarkoittaa 12 prosentin kasvuvauhtia, kertoo toimitusjohtaja Petri Siviranta tiedotteessa.

Suurin kasvua selittävä tekijä löytyy henkilöasiakkaiden talletus-, rahasto- ja arvo-osuussäästöjen kasvusta. Talletusten osuus asiakkaiden varoista on 65 prosenttia.

Someron Säästöpankin liikevoitto alkuvuodelta oli 3,2 miljoonaa euroa. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna parannusta oli 1,8 miljoonaa euroa.

Alkuvuoden aikana Someron Säästöpankki myönsi lähes 113 miljoonaa euroa uusia luottoja, joista asuntoluottoja yli 36 miljoonaa ja yritys- ja maatalousluottoja lähes 52 miljoonaa euroa. Kasvusta huolimatta luottokanta kasvoi alkuvuoden aikana nettona vain 18 miljoonaa euroa. Tämä johtuu matalasta korkotasosta: vaikka uutta lainaa myönnetään reilusti, luottokanta kasvaa maltillisemmin, sillä vanhat lainat lyhenevät vaudilla.

Pankinjohtaja Joni Rintamaan mukaan pääosa yrityslainoituksesta kohdistuu investointeihin, joten yritysten ja yrittäjien usko tulevaisuuteen on edelleen vahvaa.

Toimitusjohtaja Siviranta toteaa, että asuntokaupan polarisoituminen heijastuu suurina paikkakuntakohtaisina eroina ja paikkakunnan sisälläkin on suuria vaihteluja. Sijoitusasuntolainojen kysyntä jatkui, vaikka näköpiirissä on pientä asuntosijoittajien kiinnostuksen hiipumista.

Kasvukeskusten hintojen nousu ja uudiskohteiden monipuolistuminen ohjaavat yksityisiä asuntosijoittajia seuraavan kokoluokan kaupunkeihin. Tästä kehityksestä on saanut nauttia muun muassa Salon kaupungin keskusta-alue, todetaan Someron Säästöpankin tiedotteessa.

– Uskomme, että tuleva akkutehdas nostaa asuntojen kysyntää Salon seudulla.

Säästöpankki aikoo ottaa askeleita kohti konttoreiden hiilineutraaliutta. Ensimmäinen muutos on aurinkopaneelien asennuttamiset konttorien katoille.

– Aloitamme Someron kiinteistöstä, jossa remontin yhteydessä salolainen Areva Solar rakentaa suurehkon aurinkovoimalan kiinteistön katolle.

– Voimala tulee tuottamaan sähköä koko kiinteistön käyttöön. Paneelit ovat suunnittelupöydällä paraikaa myös Forssassa ja Salossa, pankin tiedotteessa kerrotaan.

Someron Säästöpankki uudistaa koko Someron konttorin, jonka sisätilat remontoidaan täysin.

– Viime vuonna Salon ja Perniön konttorit saivat uuden ilmeen remonttien myötä ja kuluvan kesän jälkeen aloitamme Forssan konttorin remontin suunnittelun. Samassa yhteydessä teemme Urjalaan muutostöitä.

Someron Säästöpankki


liikevoitto 3,2 milj. euroa 6/2019 (1,4 milj. euroa 6/2018)

kokonaisluotonanto 462 milj. euroa (432 milj. euroa)

asiakasvarat 556 milj. euroa (527 milj. euroa)

liiketoimintavolyymi 1018 milj. euroa (959 milj. euroa)