Vesi lensi Joutsen Rockissa

1
Katja Taimela (vas.) ja Saija Karnisto-Toivonen pelaamassa Kari Koposta ja Mikko Lundénia vastaan.

Vettä roiskui sekä altaassa että pirskoi taivaalta perjantaina Salon torin Joutsen Rockissa. Ensimmäistä kertaa järjestyt musiikki- ja urheilufestivaalit alkoivat puoli viideltä pool volleyn Salon mestaruusturnauksella sekä poliitikkojen turnauksella.

Sateisen sään vuoksi yleisöä oli paikalla vähän, mutta altaissa meno oli kuitenkin riehakasta ja tunnelma korkealla.

– Erilaisia tapahtumia pitää olla, ja niihin pitää lähteä mukaan. Sille ei voi mitään, jos sattuu tällainen ilma. Lauantaina on tulossa parempi keli, ja toivottavasti ihmiset silloin lähtevät liikkeelle, totesi demarien joukkueessa pelannut kansanedustaja Katja Taimela .

Taimela pelasi yhdessä Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajan Saija Karnisto-Toivosen kanssa. Molemmat ovat pool volleyn konkareita, sillä he ovat osallistuneet takavuosina Toriterassilla pidettyihin puolueiden välisiin pool volley -otteluihin.

Karnisto-Toivonen totesi, että sateessa pelaaminen ei tuntunut ollenkaan pahalta.

– Altaan vesi on kuitenkin lämmintä. Mutta saunaan en uskalla välillä mennä. Sitten tulisi varmaan kylmä, hän arveli.

Poliitikkojen turnaukseen osallistuivat demarien, kokoomuslaisten, keskustalaisten ja perussuomalaisten joukkueet. Viidentenä joukkueena oli Team Byrokraatit eli kaupunginjohtaja Lauri Inna ja liikunnanohjaaja Timo Saarela , jotka edustivat kaupungin virkamiehiä.

– Kyllä meidänkin pitää vähän heittäytyä, kun päättäjätkin ovat mukana. Tämä on hyvän hengen luontia, Inna totesi.

– Ja olosuhteet täällä ovat ihanteelliset, kun tarjolla on sauna ja paljukin, Saarela kiitteli.

Inna ja Saarela ovat pelanneet paljon lentopalloa, mutta eivät koskaan ennen altaassa, eivätkä myöskään samassa joukkueessa. Se ei kuitenkaan hidastanut kaksikkoa, vaan he veivät poliitikkojen turnauksen voiton.

– Meillä oli erittäin hyvät vastustajat, Inna kommentoi voiton jälkeen.

Avoimen Salon mestaruusturnauksen voitti puolestaan Wilpura eli Topi Luukkala ja Petri Salomaa.

Turnausten päätyttyä oli musiikin vuoro, ja torin lavalle nousivat Top Guns ja Joku Paikallinen Bändi.

Joutsen Rockin järjestelyistä vastaa ravintolalaiva Salon Joutsenen tiimi. Yrittäjä Mikael Nissi totesi perjantaina, että lippujen ennakkomyynti olisi voinut mennä paremminkin.

– Porukka katsoo säätä. Mutta tänne mahtuu varjojenkin alle 400–500 ihmistä, Nissi mainitsi.

Lauantaina tilanteen pitäisi olla sään puolesta parempi. Joutsen Rock on kaksipäiväinen tapahtuma, ja lauantaina se jatkuu katukoriksen Salon mestaruusturnauksella, joka alkaa klo 16.30.

– Tulossa on neljän joukkueen turnaus. Pari joukkuetta saataisiin vielä mahtumaan. Mukaan voivat osallistua esimerkiksi kaveriporukat, Nissi vinkkaa.

Pelien jälkeen klo 18 alkaen on vuorossa Vilpas Vikings -heittokisa, ja klo 21 alkaen siirrytään musiikin pariin, jota tarjoavat Minna ja Kari Oran The Rag Doll sekä Jukka Tuomisen luotsaama Wire .

Historiaa tunteva

Miten niin Team Punikit jos pelipaidassa lukee joukkueen nimenä D-Daamit? Historiaa tuntevat saattaisivat vetää herneet nenään. Eihän sitä 100-vuotta sitten ollutta sisällissotaa kovinkaan kauaa sitten muisteltu. Olisivat tapahtuman järjestäjät vielä kutsuneet kokoomuksen joukkuetta Team Lahtarit, niin olisi ollut kyllä kunnon piste i:n päälle. Todella mautonta tapahtuman järjestäjiltä, oli heidän poliittinen mielipide mitä tahansa.