Autoilijat uhmaavat läpiajokieltoa Sairaalantiellä

9
Sairaalan alueen läpiajo on kielletty Meriniityn suunnasta tullessa.

Salon sairaalanmäen läpi kulkevaa Sairaalantietä käytetään laittomana oikoreittinä. Tie kuuluu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille, ja sen varrella sijaitsevat Tyks Salon sairaala, terveysasema ja parkkialue.

Sairaalantie on tarkoitettu hälytysajoneuvojen reitiksi. Tie nopeuttaa niiden kulkua Meriniityn suunnasta sairaalalle.

Myös muut autoilijat ovat huomanneet, että Sairaalantien kautta ajaminen on nopeampaa kuin Kirjolankadun kautta sairaalanmäen kiertäminen.

Vaikka Sairaalantien läpi oikaiseminen nopeuttaisikin matkaa, on tien läpiajaminen Meriniityn suunnasta kielletty. Asia ilmenee tien alkupäässä sijaitsevista liikennemerkeistä. Lisäksi Sairaalantiellä ajaminen on kielletty kuorma- ja pakettiautoilta. Kielto ilmenee liikennemerkeistä tien molemmista päistä.

Alhaisissa asuva salolainen on tarkkaillut alueen läpi kulkevaa liikennettä jo parin vuoden ajan. Hän kertoo nimettömänä omista havainnoistaan.

Hänen mukaansa Sairaalantien läpi ajellaan erityisesti aamuisin ja iltapäivisin, jolloin ihmiset kulkevat työpaikoilleen ja kotiin töistä. Läpiajokiellosta huolimatta useat autot kurvaavat parkkipaikan läpi nopeuttaakseen matkaansa.

Tiellä on läpiajavien ihmisten lisäksi muutenkin paljon liikennettä. Sitä pitkin kulkevat esimerkiksi Salon sairaalan henkilökunta ja asiakkaat sekä alueen urakoitsijat. Salon sairaalan parkkialue sijaitsee tien varrella.

Nimetön salolainen on havainnut alueella tavallisten henkilöautojen lisäksi myös raskaampia ajoneuvoja. Tiellä kulkeminen on kielletty kuorma- ja pakettiautoilta.

– Yhdistelmäajoneuvoja siinä ei sentään ole näkynyt, hän toteaa.

Alhaisissa asuvaa salolaista huolettaa myös se, että kaikki eivät tunnu noudattavan alueen nopeusrajoitusta. Tien nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa, mutta hän kertoo monen ajavan huomattavasti nopeampaa vauhtia.

Sairaalantien läpiajoliikenne on tuttu ilmiö myös sairaalan henkilökunnalle ja Salon poliisille.

Salon poliisi saa tasaisin väliajoin ilmoituksia siitä, että läpiajokieltoa ei noudateta.

– Osa autoilijoista ei varmaan huomaa liikennemerkkiä, mutta osa ajaa läpi tahallaan ja tietoisesti, poliisista arvioidaan.

Poliisi voi puuttua tilanteeseen valvomalla liikennettä paikan päällä. Laittomasta läpiajosta rapsahtaa kuskille sakko. Myös sairaalan henkilökunta on havainnut, että Sairaalantietä käytetään oikoreittinä. Liikenteen vilkkaus näyttäytyy esimerkiksi alueen pihapiirissä työskenteleville ihmisille.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MDI
2 vuotta sitten

Ei taida kuvan liikennemerkki olla ihan riittävä läpiajon kieltämiseen, vaatisi vähän muutakin kuin lisäkilven.

Kielto pois vain
2 vuotta sitten

Eikö olisi parempi ihmettelyn ja ns. kyyläilyn sijaan poistaa kyseinen kielto ja leventää tietä niin, että siitä mahtuu kaksi ohi kohdattaessa.

Eli tehdä siitä ihan normaali kaksikaistainen molempiin suuntiin läpiajettava tie.

Tämä jos tehtäisiin, niin se olisi kaikille win-win tilanne.

Eläkeläinen
2 vuotta sitten

Kyllä se helpottaa ruuhka-aikana, jos voi sieltä ajaa jatkossakin.

Kierrä
2 vuotta sitten

Katkaistaan tie täältä Kirjolankadun päästä, niin loppuu läpiajo, kun kieltoa ei osata noudattaa.

Kielto pois vain
2 vuotta sitten
Reply to  Kierrä

Joo ja samalla vaikeutetaan ambulanssien pääsyä sairaalaan Meriniitystä päin kun joutuvat kiertämään Kirjolankadun ja Hakastaronkadun kautta.

Paras olisi poistaa kielto ja tehdä tiestä kaksikaistainen. Se olisi kaikista järkevin ratkaisu.

Poikki vaan
2 vuotta sitten

No onkos jo paljon tullut kuolemantapauksia Perniöntien kaistajärjetelyiden takia?

Auki vaan
2 vuotta sitten
Reply to  Kierrä

Tuulensuunkatu ja Karjalankatu auki suoralle läpiajoliikenteelle. Niitten sulkemisen syy oli sokerijuurikasajoneuvojen kulku. Niitähän ei enää vuosiin ole ollut, eikä tehdastakaan joten se haitta on poistunut. Helpottaisi sairaalan liikennettä.

Olli
2 vuotta sitten

Mites jatkuva läpiajo Läntisen Terveysaseman pihan läpi, vieläpä jonkinmoista vauhtiakin pysäköityjen autojen välistä, onko siinä mitään järkeä?

Maija
2 vuotta sitten
Reply to  Olli

Ihan yhtä vähän kuin jatkuva läpiajoralli Nesteen huoltoaseman pihan läpi. Ei mitään mieltä. Kielletty mutta valvontaa ei ole.