Huikea Kirmula – Sirén hätyytteli plakettia

0
Mikko Sirén oli Fiskarin suoritukseensa tyytyväinen. (kuvat: Seppo Väli-Klemelä)

Miika Kirmula ravasi huikealla suorituksella suunnistuksen Suomen mestariksi Fiskarin kallioilla.

Salossa asuva, mutta joensuulaista Kalevan Rastia edustava Kirmula löi Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahon puolellatoista minuutilla ja pronssin vienyt Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka jäi jo liki kuusi minuuttia. Naisten mestaruus meni Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantaselle.

Voitto pitkällä matkalla oli 24-vuotiaalle Kirmulalle toinen peräkkäinen ja kaikkiaan kolmas. Angelniemen Ankkurin kasvattia voidaan syystäkin hehkuttaa Suomen tämän hetken rastikuninkaana.

– Yksi pieni virhe matkalle tuli, mutta muuten suoritus oli todellakin hyvä. Myös jalka heilui rivakasti, mestari totesi maalissa.

Kilpailumaastossa oli myös historian havinaa, suunnistuksen ensimmäiset MM-kilpailut käytiin vuonna 1966 juurikin näissä samoissa maastoissa. Poikkeuksellista on sekin, että järjestäjät tarvitsivat maaston käyttöluvan vain yhdeltä omistajalta, koko alue kun on Fiskars Oy:n omistuksessa.

– Hieno maasto ja rata. Oli todella nautinnollista päästä suunnistamaan näin syksylläkin, Kirmula sanoi viitaten pari aikaisempaa kautta katkaisseihin jalkavaivoihin.

Tänä vuonna Kirmula on päässyt harjoittelemaan ehjän kauden ja se näkyy tulostaululla. MM-kisoista tuli viestihopeaa, hieno 7. sija keskimatkalta ja lisäksi hän suunnisti huippujuoksut kevään maailmancupissa Vihdissä.

Hopeamitalisti Olli Ojanaho oli tyytyväinen mitaliin.

– Lopussa alkoi askel painaa, kun tämä oli ensimmäinen pitkä suunnistussuoritus kevään Tiomilan jälkeen, sitkeästä nilkkavaivasta kärsinyt suurlupaus tilitti.

Pari vuotta sitten sairastelujen vuoksi maajoukkueesta sivuun jäänyt Angelniemen Mikko Sirén tekee hyvää paluuta. Vauhti ei aivan riittänyt kärkikymmenikköön, mutta 11:s sija on lupauksia antava.

– Olen aivan tyytyväinen suoritukseen, vaikka siihen pieniä virheitäkin sisältyi. Harmittaa vietävästi tuo seitsemän sekunnin ero plakettisijalle, olisi ollut hienoa seistä palkittujen rivissä pitkästä aikaa, Sirén harmitteli.

Syksyn mittaan ohjelmassa ovat ainakin SM-viestit Mynämäellä parin viikon päästä ja syyskuun lopun SM-yö Jämsässä.

– Yökilpailussa uskon mitalimahdollisuuksiin, siellä vauhtini riittää, hän vakuutti.

Sirénin tarkoituksena on suorittaa logistiikkainsinöörin opinnot loppuun ensi talven aikana. Hän asuu Kokkilassa, joten tuttu harjoitusympäristö antanee pontta myös paluulle lajin huipulle.

Naisten kilpailussa Merja Rantanen näytti kokemuksen merkityksen ja jätti nuoret haastajat Tampereen Lotta Karholan, Porin Mira Kaskisen ja Paraisten Amy Nymalmin taakseen. Aikaeroa hopea-Karholaan tuli tasan minuutti.

Angelniemen Heini Saarimäki oli 12:s ja seurakaveri Sanna Kauppila kolme sijaa alempana.

Miika Kirmula on löytänyt loppukesään ja alkusyksyyn vakuuttavan vireen. (kuva: Suunnistusliitto/Touho Häkkinen)