Kuivalla ei kulje – Simo Laaksonen toivoo Monzaan sunnuntaiksi sadetta

0
Simo Laaksosen autoon ei ole löydetty Monzassa tarvittavaa vauhtia.

Parikymppisen marttilalaisen Simo Laaksosen vaikeudet jatkuivat Italian Monzassa ajetussa lauantain osakilpailussa. MP Motorsportin suoravauhti ei yksinkertaisesti riittänyt, ja Laaksonen jämähti sijalle 21.

– Kun takasiipi oli kiinni, ei minulla ollut mitään mahdollisuuksia. Autoja meni suoralla molemmilta puolilta ohi. Kun takasiiven sai avata niin pysyin hieman paremmin roikkumaan muiden mukana, mutta ei siiven avaamisesta huolimatta minulla ollut mitään mahdollisuuksia ohituksiin, Laaksonen kertoi tiedotteessa.

Kun rata pysyy sunnuntaina Suomen aikaa kello 10.30 alkavassa kilpailussa yhtä suorana, on Laaksosen toive selkeä.

– Sääennusteet ovat hieman lupailleet huomiselle vesisadetta, joka sopii minulle varsin hyvin. Nykyisellä voimayksiköllä kuivalla radalla ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta sateessa ratkaisuja tehdään enemmän ratin ja penkin välissä. Toivotaan, että sunnuntaina sataa.

Kaksi sarjapistettä keränneen Laaksosen sijoitus on myös kokonaispisteissä 21:s. Kausi päättyy syyskuun lopussa Venäjän Sotshissa.