Moottoripyörävarkaus, kaahaamista ja huumausainerikoksia – Salossa tehdyistä rötöksistä epäilty kaksikko jäi kiinni

0

Poliisi sai maanantai-aamuna ilmoituksen Salon Meriniityssä tapahtuneesta murrosta. Myllyojankadulla sijaitsevan yrityksen varastotiloihin oli tunkeuduttu vääntämällä metallisen nosto-oven käyntiovi auki.

Varastosta oli varastettu kaksi moottoripyörää, joista toinen oli rekisteröimätön.

Iltapäivällä hieman kello 16:n jälkeen poliisi sai ilmoituksen Hämeentiellä kaahailevasta moottoripyörästä. Pyörän kuljettaja oli muun muassa ajanut punaisia päin ylittäessään ohikulkutietä.

Kyseisen pyörän tuntomerkit sopivat toiseen varastetuksi ilmoitettuun pyörään. Poliisipartio löysi kyseisen pyörän lyhyen etsinnän jälkeen Ollikkalasta erään asunnon seinustalta.

Asiaa asunnon haltijan ja muiden asunnossa olleiden henkilöiden kanssa selviteltäessä poliisipartio havaitsi asunnon yhdessä huoneessa huumausaineiden kasvattamiseen sopivia rakennelmia. Huoneessa oli kasvamassa muutamia kannabiskasveja.

Kello 17:n aikoihin poliisi sai vihjetiedon, jonka mukaan mainittuun varkauteen liittyvä mies kaupittelee huumausaineita Salon torilla. Partio tapasi torilla tuntomerkkeihin sopivan mäntsäläläismiehen, jolla oli hallussaan vähäinen määrä kannabista sekä amfetamiinia.

Tiistai-aamuyöstä hieman kello kahden jälkeen poliisipartio pysäytti Turussa tarkastusta varten salolaismiehen kuljettaman pakettiauton. Ajokiellossa olevalle miehelle tehty huumepikatesti antoi positiiivisen tuloksen amfetamiinille.

Pakettiauton tavaratilassa oli toinen varastetuista moottoripyöristä. Lisäksi autossa oli muun muassa sähkötyökaluja, joista osa on ilmoitettu varastetuksi.

Poliisi on pidättänyt asian selvittelyyn liittyen kaksi henkilöä.