Motoristi kaahasi poliisia karkuun ja ajoi kuolonkolarin Salossa

18

Motoristi kuoli Hämeentien ja ohikulkutien risteyksessä Salossa lauantai-iltana. Moottoripyörä ajoi poliisipartiota vastaan Sepänkadulla. Motoristin nopeus oli tutkan mukaan 69 km/h neljänkympin alueella. Poliisipartio kääntyi kaahaajan perään.
Moottoripyörä kuitenkin katosi poliisin näkyvistä välittömästi. Seuraavaksi poliisi sai havainnon moottoripyörästä ohikulkutien ja Hämeentien risteyksessä, jossa moottoripyöräilijä ajoi kolarin. Hän menehtyi tapahtumapaikalla.
Motoristi oli ajanut risteykseen Turun suunnasta ja ohittanut punaisiin liikennevaloihin pysähtynyttä autojonoa oikealta, jatkanut päin punaista valoa ja osui risteävää Hämeentietä ajaneen henkilöauton oikeaan kylkeen.
Henkilöautossa oli kolme henkilö, jotka eivät loukkaantuneet vakavasti.
Moottoripyörän kuljettaja oli vuonna 1981 syntynyt mies.
Poliisin mukaan sivulliset pysähtyivät onnettomuuspaikalle ja alkoivat kuvata kännykkäkameroilla onnettomuuspaikkaa. Poliisi muistuttaa, että näin vaarannetaan pelastustoimia, aiheutetaan ruuhkia ja riski uusiin turmiin lisääntyy. Lisäksi uhrin yksityisyyttä loukataan.

RIP

Onko salolaisetkin noin tyhmiä että kuvaavat onnettomuuspaikalla, hävettää!

Keijo K.

Jotkin lehdet yllyttävät noita kuvaamaan jääviä maksamalla kuvista, jotka mahdollisesti päätyvät julkaisuun.

On myös näkynyt julkaistavan ohiajavien kuljettajien nauhoittamia videoita liikenteessä, vaikka pitäisi olla kiellettyä tuo ajonaikainen kuvaaminen (kännykän käyttö).

Suojaverho

Kespan pihalla oli monta kuvaajaa. En tiedä viitataanko jutussa näihin, koska he eivät paikalle pysähtyneet. Ilmeisesti ei viitata. Sinänsä ihmettelin kyllä miksei yhtään autoa oltu ajettu näköesteeksi sille puolelle. Muualta sinne ei nähnyt koska ympärille oli ainakin 6 hälytysajoneuvoa ajettu puoliympyrään, mutta Kespan pihan nurkalta esteetön näkyvyys. Ehkä näitäkin asioita voisi pohtia. Ihmiset kun ovat uteliaita.

VPKlainen

Totta.

Niklas

Kyllä valitettavasti.

Tommi

Olivatko kuvaajat nimenomaan salolaisia?

VPK-lainen

Niinpä. Voihan joku olla puoliksi turkulainen tai kokonaan syntynyt Turussa. Mistä sinä voit tietää, onko joku salolainen vai ulkopaikkakuntalainen. Tommin kanssa olen samaa mieltä.

Epi

Hyvä, että Tommin kanssa keskitytte olennaiseen.

Paikkatieto?

Hämeentie löytyy, mutta missä on ohikulkutie? Vai tarkoitetaanko tässä 110-tietä?

VPK-lainen

Tässä tarkoitetaan sitä Kespan/Gigantin risteystä.

Matti

Onko siitä tilastoa, kuinka moni vuodessa kuolee tai loukkaantuu poliisin takaa-ajossa?

Make

Pikaisesti googlaamalla ei löydy muuta kuin tieto, että niitä on ”muutamia”. Sinänsä tässähän ei takaa-ajoa ehtinyt edes syntyä. Siinä vaiheessa kun poliisi on autonsa saanut käännettyä, pyörä on jo ollut kaukana.

Pitäisikö poliisin siis jatkossa vain jatkaa matkaansa välittämättä vastaantulijoiden ylinopeuksista eikä edes kääntyä ympäri, koska uhkana on takaa-ajotilanne? Sehän se vasta tekisi liikenteestä turvallisen.

JT

Mitä tarkoitat kommentillasi? Ihan vain mielenkiinnosta vai haetko sitä, ettei saisi lähteä takaa-ajoon vai jotain muuta?

Keijo K.

Kaikki, jotka puolustelevat noita sekopäitä, jotka aiheuttavat onnettomuuksia, oli tilanne sitten takaa-ajo tai mikä hyvänsä liikenteen rikkomus, ovat asennevammaisia.

Onko poliisi syyllinen, jos tekee työtään?

Matti

Kuka on sekopää, edellä menevä vai perässä. Niinhän on aina sanottu, että edessä menevä määrää suunnan, perässä tuleva vauhdin.

Siinä vaarantuu monen muunkin tielläliikkujan terveys kuin yksin takaa-ajettavan. Kyllä nykymaailmassa pitää löytyä joku muukin tapa ottaa kyseinen henkilö kiinni kuin aggressiota pullistelemalla.

JT

Todella erikoinen näkemys, ettei yritettäisi ottaa kiinni ja estää esimerkiksi mahdollisesti huumeissa tai alkoholin alaisena olevien ajoa liikenteessä.

Nytkin ajoi jo 69 km/h 40 km/h alueella, se jo itsessään on vaaratekijä muille. Eikä tässä tapauksessa ehtinyt mitään takaa-ajoa edes syntyä, vaan tavoiteltu kuski katosi samantien ja aivan piittaamattomalla ajamisella vaaransi muiden ja oman terveytensä, nyt kohtalokkaasti. Vain onnea, ettei vienyt muita mukanaan.

Ja mikä on vaihtoehto, ellei perään lähdettäisi? Annettaisiin asian vaan olla ja toivottaisiin, ettei kenellekään satu mitään? Ja että kyseinen liikenteen vaarantaja itse ilmoittautuisi poliisille.

Epi

Kyllä tuossa alkuperäisessä kommentissa on kyse puhtaasti asennevammasta ja ymmärtämättömyydestä sekä haluttomuudesta ymmärtää.

Poliisin täytyy puuttua liikenteen vaarantamiseen ja hyvä niin. Laki sanoo niin ja terve järki. Liikenteen valvonta ja liikenteessä ihmisten hengen ja turvallisuuden takaaminen ei voi perustua Matin edittämään toivotaan toivotaan – asenteeseen

Paras kuva jäi ottamatta

Itse jo muutama vuosi sitten samoilla seuduilla kolariin joutuneena huomasin, kun satuin katsomaan kadunvarteen, oli kännykät pystyssä. No sehän ei haitannut sinänsä siinä kohtaa kolarin jälkitoimia, mutta sapetti.

Aika huonoa käytöstä se on. Ohjeena voisi sanoa, että jos on pakko kuvata, tee se kaukaa ja mahdollisimman huomaamattomasti. Mieluummin jätä väliin, se vaan näyttää niin älyttömältä touhulta. Jos nyt muutenkin näet, että joku toinen jo kuvaa, niin eiköhän se siinä tullut dokumentoitua, ettei kaikkien tarvitse.

Paras kuva on kuitenkin jäänyt jo ottamatta, eli miten se kolari syntyi. Siitä voisi olla jopa apuakin selvitystöissä. Sitä kun et saanut, niin myöhäistä se sitten jo on.