Perinteikäs lasiliike lopettaa Salossa

0
Salolainen Ari-Pekka Karanen oli 17-vuotias tullessaan töihin Pihakiven lasiliikkeeseen. Nyt työt jatkuvat Paimiossa.

P. Pihakiven Lasi- Ja Hiomoliike Ky Tikkala on myyty paimiolaiselle lasitusliikkeelle Lasi-inssi Oy:lle. Perinteikäs Pihakiven lasiliike ehti toimia Salossa lähes 70 vuotta.

Pihakiven lasiliikkeen salolainen omistaja Sirpa Tikkala myi yrityksen siirtyessään eläkkeelle.

– Olen tehnyt töitä 12-vuotiaasta asti, ja eläkeikä tuli täyteen jo kaksi vuotta sitten. Yritykselle löytyi hyvä ostaja, joten nyt on hyvä hetki luopua, Tikkala sanoo.

Tikkalan isä Pauli Pihakivi perusti Pihakiven lasiliikkeen vuonna 1950. Toiminta sai alkunsa Pihakiven omakotitalon autotallissa.

– Isä korjasi alunperin ompelukoneita, mutta siirtyi sitten kokonaan lasialalle. Isä ja äiti tekivät alkuvuodet töitä yhdessä, Tikkala kertoo.

Myös Tikkalan siskon mies Ari Saario sekä Tikkalan mies Timo Tikkala ovat olleet mukana johtamassa yritystä. Tikkala itse on tehnyt töitä yrityksen toimistossa.

– Palkat ja laskutus ovat minun alaani. Ammattimiehet ovat hoitaneet käytännön työt lasien parissa, Tikkala kertoo.

Pihakiven lasikiven yrittäjä Sirpa Tikkala on jäämässä eläkkeelle.

Pihakiven lasiliike toimi alkuvuodet Salon Enolassa, josta se muutti Hyvoninkadulle.

– Hyvoninkadulta siirryttiin Ratakadulle ja sieltä sitten nykyisiin toimitiloihin Halikkoon.

Nykyisissä toimitiloissa Iilikkeen Kailinniituntiellä Pihakiven lasiliike ehti toimia 11 vuotta. Myös yrityksen omistama kiinteistö on myyty.

Tiloissa jatkaa salolainen Energytech Oy, joka on teollisuuden energiateknisten järjestelmien asennuksiin ja huoltoon erikoistunut yritys. Energytech muuttaa Iilikkeeseen Torpankadulta.

Pihakiven lasiliike palvelee asiakkaita syyskuun loppuun asti.

– Tämän jälkeen toiminta jatkuu Paimiossa, Tikkala sanoo ja jatkaa.

– Meillä on ollut asiakkaita, jotka ovat kulkeneet mukana vuosikymmeniä. Moni perhe on ollut asiakkaana jo monessa polvessa. Haluan kiittää näistä vuosista kaikkia asiakkaita.

Pihakiven lasiliikkeen ammattitaitoiset ja pitkäaikaiset työntekijät Ari-Pekka Karanen ja Tapio Ryhtinen siirtyvät yrityskaupan myötä töihin Paimioon.

– Molemmat miehet ovat olleet meillä töissä nuoresta asti ja ovat todellisia ammattilaisia, Tikkala kiittelee.

Samaa sanoo miesten tuleva työnantaja paimiolaisen Lasi-inssi Oy:n yrittäjä Ilari Mönkäre .

– Saan töihin kaksi kokenutta miestä, mikä mahdollistaa sellaisten töiden tekemisen, joihin en ole voinut yksin ryhtyä, alalla reilut kolme vuotta toiminut Mönkäre sanoo.

Mönkäreen mukaan alalla riittää töitä.

– Odotan innolla, että pääsemme kunnolla vauhtiin. Suuritöisiä projekteja on paljon tarjolla, esimerkiksi terassilasituksia kysytään usein, hän sanoo.