Poliitikoilla uusi yhdistys

0
Mika Nummenpalo (oik.) kokoaa kuntavaaleihin ehdokaslistaa Harry Harkimon vetämälle Liike Nytille. Nummenpalo on myös perustanut yhdistyksen, jossa on mukana salolaisia kärkipoliitikkoja.

Salolaisessa poliittisessa kentässä tapahtui elokuussa liikahdus, jonka seurauksia ei vielä tiedetä. Kokeneita päättäjiä lähti mukaan yhdistykseen, jota vetää Liike Nytin paikallinen aktiivi.
Led-kehittäjänä tunnettu yrittäjä Mika Nummenpalo kertoi uudesta yhdistyksestä, joka aikoo tarjota asiantuntija-apua kaupungin päättäjille ja virkamiehille. Nummenpalo sanoi Salon Seudun Sanomien haastattelussa, että kaupungin tapa tehdä päätöksiä johtaa usein valituksiin. Asioita ei hänen mukaansa valmistella avoimesti. Tiedotus ei ole aktiivista, eikä kuntalaisia kuulla.
Yhdistys suhtautuu vähintäänkin kriittisesti tunnin junaan, joka on kaupungin kärkihankkeita.

Salon kasvuinfra -yhdistyksen hallitukseen kuuluu jäseninä tai varajäseninä salolaisen päätöksenteon ytimessä toimivia kuntapoliitikkoja. Mukana ovat kaupunginhallituksen jäsenet Saku Nikkanen (sd.) ja Mikko Lundén (ps.). Nikkanen on myös SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, ja Lundén on kansanedustaja.
Yhdistyksen hallituksessa on myös Ismo Saari (kesk.). Hän on kokenut kuntapäättäjä, nykyään rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja ja varavaltuutettu. Myös Eija Seppälällä on entisenä demarivaltuutettuna vahva poliitikkotausta.
Nykyisistä valtuutetuista hallitukseen kuuluu vielä Jerina Wallius (kok.), joka on kaupunkikehityslautakunnan jäsen ja kaupunginhallituksen varajäsen.

Suomi on yhdistysten luvattu maa, ja myös poliitikoilla on oikeus kuulua niihin. On silti erikoista, että vaaleilla valitut päättäjät antavat tällä tavalla vahvan signaalin järjestelmän toimimattomuudesta.
Eivätkö tavoitellut, vaalien kautta saavutetut korkeat luottamustehtävät anna tarpeeksi mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden valmisteluun ja päätöksiin?

Oman lisänsä kuvioon tuovat yhdistyksen puheenjohtajan Mika Nummenpalon muut tavoitteet. Hän pyrki eduskuntaan Liike Nytin nimissä ja kokoaa puolueeksi rekisteröitävälle liikkeelle listaa Salon kuntavaaleihin.
Kevään 2021 vaaleihin mennessä selviää, miten uuden yhdistyksen toiminta näkyy ehdokasasettelussa.