Saksalaiskonserni ostaa salolaisen Högforsin

0
Saksalaisomistaja hankki Högforsin täydentämään omaa tuotteistoaan teollisissa venttiileissä.

Salolainen venttiilivalmistaja Högfors Oy siirtyy saksalaisomistukseen. Ostaja on perheomisteinen konserni ARI-Armaturen Group.

Vuonna 1950 perustetulla ARI-Armaturen Groupilla on yli 800 työntekijää, omia yhtiöitä 16 eri maassa ja yhteistyökumppaneita yli 50 maassa. Vuonna 1927 perustetulla Högforsilla on noin 30 työntekijää.

Kaupan myötä Högfors täydentää ARI:n tuotteistoa teollisissa venttiileissä ja erityisesti metallitiivisteisissä korkean laadun läppäventtiileissä.

– ARI-Armaturen on venttiilivalmistaja samoin kuin Högforskin, mutta päällekkäisiä toimintoja yrityksillä ei ole. Högfors tulee täydentämään uuden omistajan valikoimaa, Högfors Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Karhumäki vahvistaa.

Karhumäki pitää yrityskauppaa hyvänä uutisena Högforsille. Hänen mukaansa mahdollisia ostajia olisi ollut useita, mutta ARI-Armaturen oli ykkösvaihtoehto.

– Heillä oli alun perin kiinnostusta jatkaa ja kehittää Högforsin toimintaa. ARI:lla on laaja yhteistyöverkosto, ja se antaa Högforsille mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita ympäri maailmaa. Se vaatii myyjien koulutusta, mutta myynti-infra on valmiina.

Karhumäki pitää positiivisena myös sitä, että ARI-Armaturen tutustui ennen kauppaa perusteellisesti Högforsin tuotantoon ja toimintatapaan sekä mietti mahdollista kehitys- ja parannuspotentiaalia.

– Saksalainen laatuvalmistaja ei lähde ostamaan sellaista tuotetta, joka ei sopisi heidän omaan tuotevalikoimaansa, hän huomauttaa.

Yrityskaupalla ei Pekka Karhumäen mukaan ole välittömiä vaikutuksia Salossa.

– Jos muutoksia tulee, ARI:n kautta Högforsille voi tulla sellaisia tilaisuuksia tai työtä, jota heillä ei ilman ARI:a olisi. Pidän muutosta hyvin positiivisena, ja nyt omistajalla on aiempaa leveämmät hartiat.