Salon uusi seurakuntatalo maksaa kahdeksan miljoonaa

1
Salon seurakuntatalon vanha osa puretaan loppuvuonna.

Salon uuden seurakuntatalon suunnitelmat ja kustannusarvio ovat tarkentuneet.

Kirkkoneuvosto esittää -valtuustolle, että uudisosa toteutetaan Optiplan Oy:n luonnossuunnitelmien perusteella ja että jatkosuunnittelu tilataan myös Optiplan Oy:ltä.

Hankkeen kustannusarvio nousee kokonaisuudessaan kahdeksaan miljoonaan euroon. Rakennustyöt alkaisivat ensi vuonna, ja valmista tulee vuonna 2021.

Painumisesta kärsivä seurakuntatalon vanha osa puretaan loppuvuoden aikana. Kirkkoneuvosto on valinnut purku-urakoitsijaksi Ykkösrakenne Oy:n, jonka tarjous työstä oli runsaat 110 000 euroa. Ennen urakkaa rakennuksessa tehdään asbestipurku.

Kirkkokadun ja Torikadun kulmatontille rakennettavaan uudisosaan on tulossa neljä kerrosta.

Ajatuksena on, että ensimmäiseen kerrokseen tulee iso juhlasali sekä monenlaiseen käyttöön soveltuva olohuone ja kahvio. Kolmeen ylimpään kerrokseen sijoitetaan toimistotiloja.

Seurakunnan suunnitelmissa on koota uuteen rakennukseen kaikki seurakunnan työntekijät keskusta-alueelta. Se tarkoittaa käytännössä noin neljääkymmentä ihmistä.

Muuton jälkeen seurakunnalla olisi mahdollisuus luopua Rummunlyöjänkadun kerrostalosta sekä Paunalan, Mahlakankareen ja Ollikkalan seurakuntakodeista. Kiinteistöistä ei ole tehty vielä mitään päätöksiä.

Uuden rakennuksen valmistuttua kaksikerroksinen osa seurakuntatalosta jäisi kasvatuksen siiveksi. Sen alakertaan sijoittuu päiväkerho ja yläkertaan nuorisotilat.

Kirkkovaltuusto pui suunnitelmia kokouksessaan 25. syyskuuta.

Z.Z.Zalolainen

Onkohan tarpeellista ollenkaan, näinä niukkuuden aikoina?