Ulosottovirasto kaupittelee Rantaravintola Lahnajärveä

0
Lahnajärven taukopaikka on nyt herätetty henkiin, Salon Seudun Sanomat kertoi lokakuussa 2015.

Ulosottovirasto myy Rantaravintola Lahnajärven kiinteistöjä Suomusjärvellä. Nettihuutokauppa ja erillisten tarjousten jättöaika umpeutuu viikon päästä.

– Kiinteistö on ulosottoviranomaisten hallinnassa, ja he myyvät sitä tällä hetkellä, pankinjohtaja Samu Rouhe Länsi-Uudenmaan Osuuspankista sanoo.

Lahnajärvi kaatui osuuspankin syliin viime joulukuussa, kun Rantaravintola Lahnajärvi Oy:n konkurssi raukesi varojen puutteeseen. Yhtiötä luotottaneesta pankista tuli panttivelkoja, jonka oli haettava kiinteistön myyntiä.

Varsinais-Suomen ulosottovirasto julkaisi Lahnajärvestä pari viikkoa sitten myyntiesitteen, joka sisältää valokuvien lisäksi lukuisia liitteitä ympäristöarvioinnista kuntokatselmusraporttiin. Ohjattu esittelykierros paikan päällä on tänään tiistaina.

– Kohde on sen verran laaja, että mennään porukassa, kihlakunnanvouti Niina Lanz toteaa.

Tyhjilleen jäänyt kiinteistö 110-tien varrella on kärsinyt ilkivallasta toistuvasti kesän aikana. Rantaravintola Lahnajärven entinen yrittäjä Pia Landen on julkaissut Facebookissa kuvia murretuista ovista, rikotuista ikkunoista ja sotketuista huoneista.

”Jos pankki on ottanut paikan haltuun, niin minkä vuoksi minä hoidan vielä valvonnan”, Landen kirjoitti Facebookissa 16. elokuuta.

Pia Landen kertoi Salon Seudun Sanomille maanantaina, että hän on tehnyt poliisille ilkivallasta useita rikosilmoituksia ja kertonut niistä myös ulosottovirastolle.

– Siellä on käynyt nuorisoporukkaa tekemässä vahinkoa, ylikonstaapeli Jukka Kyynäräinen Salon poliisista vahvistaa.

Tekijöistä ei ole tietoa.

Poliisin mukaan yksi kesällä tehty rikosilmoitus peruuntui, kun selvisi, ettei pelikoneita ollutkaan varastettu. Omistaja olikin vain käynyt hakemassa koneet pois.

Konkurssia kaikin tavoin vastustanut Pia Landen kiittelee ulosottomiestä inhimillisyydestä, mutta syyttää pankkia Lahnajärven kokemasta ilkivallasta.

– Oletin, että pankki pitää omaisuudesta huolen. Näin ei käynyt. Nostan pankkia vastaan kanteen siitä, että se on jättänyt koko paikan oman onnensa nojaan eikä ole pitänyt siitä huolta, Landen arvostelee.

Pankinjohtaja Samu Rouhe myöntää, että ”ilkivaltaongelmaa on ollut”.

– Olemme laittaneet rikottuja paikkoja kuntoon. Olisi ilman muuta hyvä, että kiinteistö pysyisi hyvässä kunnossa.

Rouhe antaa ymmärtää, että alueelle on asennettu kameravalvonta. Landenin mukaan pankki teki sen hänen vaatimuksestaan vasta sen jälkeen, kun kaksi murtoa oli jo tehty.

– Nukuin kuukauden huoltoaseman kovalla kivilattialla ilman vettä ja sähköä ja vahdin murtovarkaita!

Pankin lisäksi Landen sanoo haastavansa oikeuteen myös Rantaravintola Lahnajärven konkurssipesän pesänhoitajan. Landen asui konkurssiyhtiön omistaman rivitalon päätyasunnossa.

– Minut ajettiin kodistani laittomasti tunnin varoitusajalla. Paikka on minun siihen saakka, kun se on myyty!

Salon Seudun Sanomat on julkaissut Landenin värikkäästä yrittäjätarinasta useita juttuja siitä lähtien, kun hän osti ja kunnosti legendaarisen taukopaikan viisi vuotta sitten.

Pitkään tyhjillään olleen paikan remonttikulut osoittautuivat ennakoitua paljon suuremmiksi. Yrittäjän rahat loppuivat kesken.

– Olen pyörinyt toisten ihmisten nurkissa nyt puolitoista vuotta. Asuntoa en saa, koska luottotietoni ovat menneet. Kuljen ihmisten lahjoittamissa lainavaatteissa ja elämiseen olen joutunut lainaamaan rahaa vanhemmiltani ja ottamaan pikavippejä, Pia Landen kertoo.

Verohallinto ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen hakivat Rantaravintola Lahnajärvi Oy:n konkurssiin vuosi sitten maaliskuussa.