Wilma Murron MM-kisapaikalle sinetti

0
Wilma Murto ei valmistaudu Dohan MM-kisoihin muiden tavoin Turkin Belekissä.

Salon Vilppaan seiväshyppääjän Wilma Murron paikka aikuisten MM-kilpailuissa Qatarin Dohassa sinetöityi. Murto kutsuttiin kisoihin tammikuussa Australiassa hypätyn tilastotuloksen 451 perusteella.

Samalla Murto on osallistumassa ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kilpailuihin. Jalkavammat pilasivat sekä MM-Pekingin 2015 että Lontoon 2017.

– Dohaa varten harjoittelussa on painotettu tekniikkaa. Koviin kilpailunomaisiin hyppytreeneihin panostan myös nämä viikot ennen MM-kisoja. Fyysisesti olen kunnossa ja sen puolesta valmis tekemään tulosta, Murto sanoo Suomen Urheiluliiton nettisivuilla.

Dohan tulosrajan 456 rikkoi MM-kisojen maakiintiöt huomioiden 24 urheilijaa. Alkuperäisestä kilpailijamäärästä vapaaksi jäi kahdeksan paikkaa. Murron voi todeta yltäneen kisoihin rimaa hipoen.

Yhdysvaltalaishyppääjistä peräti 15 on ylittänyt vuoden aikana vähintään 456. Heistä Jenn Suhr, Katie Nagoette ja Sandi Morris pitävät maailmantilastossa sijoja yksi, kolme ja neljä. Suhrin kanssa ykkössijaa jakaa venäläinen Anzhelika Sidorova tuloksella 491.

Murron kesän paras tulos 445 tuli ulkoratakauden ensimmäisessä kilpailussa Turussa. Sen jälkeiset kahdeksan loppukilpailua ovat päätyneet lukemiin 420–436. Yksi kisoista toi aikuisten Suomen mestaruuden.

– Kausi on ollut haastava, eikä ole mennyt niin kuin odotin ja halusin. Dohaan lähden tekemään kauden parasta ja toivon, että saan aikaiseksi kunnon mukaisen tuloksen, Murto kertoo.

Suomen MM-joukkueeseen kuuluu tällä erää 19 urheilijaa. Kisalipun lunasti tiistaina myös pituushyppääjä Taika Koilahti.

MM-kilpailut alkavat 27. syyskuuta.