Alex Naumi mitalipuheiden katteena – mailataiturilla vahvistunut Kosken Kaiku haluaa mestaruussarjan kärkikahinoihin

0
Alex Naumi palaa kasvattajaseuransa Kosken Kaiun mestaruussarjamiehistöön. Kuva: Jorma Koskela.

Kosken Kaiku lähtee mitalinkiilto silmissään tänään kahdella kierroksella käynnistyvään pöytätenniksen mestaruussarjaan. KoKa nousi mestaruussarjaan kaudeksi 2016–2017 ja on varmistanut aiemmilla kausillaan sarjapaikkansa vasta karsintojen kautta. Nyt KoKassa uskotaan joukkueen yltävän aivan eri päähän taulukkoa.
– Olemme yksi suosikkijoukkueista, KoKan valmentaja Esko Heikkinen tuumaa.
KoKan mitaliehdokkaiden joukkoon nostaa huippunimi Alex Naumi, joka palaa vuoden tauon jälkeen kasvattajaseuraansa. 18-vuotias Naumi on vakiinnuttanut asemansa Suomen kakkospelaajana Rion olympiakävijän Benedek Olahin takana.
– Kyllähän Alexin tulo joukkueeseen antaa lisämotivaatiota muille pelaajille ja mahdollistaa meidän pelaamisen jopa mestaruudesta, KoKan kapteeni Riku Autio vahvistaa.

Viime kaudella Naumi löi palloa Tanskassa, eivätkä säännöt mahdollistaneet nuorukaisen pelaamista kahden maan sarjassa. Aivan joka käänteessä KoKa ei pääse kuitenkaan turvautumaan Naumin osaamiseen nytkään, sillä Ruotsissa asuvalta ja harjoittelevalta mailataiturilta jää osa otteluista väliin muiden pelivelvoitteiden vuoksi.
Tällä viikolla Puolan avoimiin matkanneet Naumi ja Olah pelasivat nelinpelissä niin hyvin yhteen, ettei koskelaiskasvatti ehdi mestaruussarjan avauskamppailuihin. Naumi pelaa tällä kaudella myös Ruotsin sarjaa Eslövissä.
– Emme kuole siihen, ettei Alex ole mukana ensimmäisessä turnauksessa. Tavoitteena on päästä sarjassa neljän joukkoon ja sitä kautta keväällä pelattavaan lopputurnaukseen, Heikkinen muistuttaa.
Autio kuvailee sarjaa tasaiseksi.
– Vaikka Alex ei pysty pelaamaan jokaisessa turnauksessa, on lopputurnaukseen pääsy realistista, mutta haastavaa, Autio sanoo.

KoKan muut pelaajat ovat Anastasiia Burkova, Veikka Flemming ja Sam Khosravi. Heikkinen nostaa esille lupaavan Khosravin, joka täytti kesällä 14 vuotta.
– Uskallan sanoa, että hän on erittäin vakavasti otettava pelaaja, kun kevät koittaa. Hän on äärettömän lahjakas, Heikkinen suitsuttaa.
KoKan pelaajista Autio ja Flemming avaavat kilpailukautensa tänään.
– Alexin poissaolosta on se hyöty, että nyt voimme suorittaa pientä vertailua muiden pelaajien kesken. On vaikea sanoa, kuka muista on paras. Päivän kunto ratkaisee sen, Heikkinen pohtii.
Autio oli KoKan viime kauden ykköspelaaja mestaruussarjassa. Hän voitti 28 runkosarjapelistä 16.
– Tavoitteena on säilyttää sellainen taso, ettei heittelyitä tule. En ota kuitenkaan liikaa paineita siitä. Mennään peli kerrallaan. Pyrin myös tukemaan muita. Joukkuehenki on tärkeää joukkuepelissä, Autio kiteyttää.
KoKa pääsee tänään heti tositestiin, sillä vastustajat PT Helsinki ja PT-Espoo kuuluvat ennakkoon sarjan suosikkeihin.
– Alexin poissaolo vaikuttaa iskukykyymme, mutta jokainen peli on periaatteessa voitettavissa, Autio uskoo.

Mestaruussarjan avausottelut tänään PT-Helsinki–KoKa ja KoKa–PT Espoo Helsingin Ruskeasuolla.

 

Mestaruussarja 2019–2020
Koski isojen kaupunkien seurassa

Joukkueet: PT-Helsinki, PT Espoo, PT 75 (Tampere), OPT-86 (Oulu), KoKa (Koski), TIP-70 (Vantaa), PT Tapiola (Espoo), TuKa (Turku).
Kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen neljä parasta lopputurnaukseen. Viidennen kausi päättyy. Kuudes ja seitsemäs mestaruussarjakarsintaan. Kahdeksas putoaa ykkösdivisioonaan. Mestaruutta puolustaa OTP-86.
Mestaruussarjan turnaukset pelataan 19. lokakuuta, 16. marraskuuta, 19. tammikuuta, 8. helmikuuta ja 15. maaliskuuta. KoKan kotiturnaus pelataan helmikuussa.
KoKan joukkue: Riku Autio (kapteeni), Anastasiia Burkova, Veikka Flemming, Sam Khosravi ja Alex Naumi.