Ankkatempaus Salonjoessa tuotti 5 000 euroa hyväntekeväisyyteen

1
Ankkauintiarvonta toteutettiin elokuisen iltatorin yhteydessä. Tempaus tuotti 5000 hyväntekeväisyyteen jaettavaa euroa.

Tuhat keltaista kylpyankkaa pulahti elokuun kahdeksannen päivän iltana uimaan Salonjokeen torin vierellä Salossa. Ankka-arpojen myynti iltatoriyleisölle tuotti lopulta 5 000 euroa, joka jaetaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

Hyväntekeväisyystapahtuman järjesti RC Reach Salo, Suomen uusin rotaryklubi, joka perustettiin virallisesti viime vuodenvaihteessa.

Myytävänä oli tuhat arpaa, joita edustivat tuhat jokeen kellumaan päästettyä kylpyankkaa. Arvat oli numeroitu ankkojen tavoin. Ne arvat voittivat, joissa oli sama numero kuin nopeimmin maaliin Salonjoen virran mukana ”uineissa” ankoissa.

130 metrin uintimatka taittui ankoilta vajaassa puolessa tunnissa. Klubi oli kerännyt 18 arpajaispalkintoa. Arvokkain niistä oli Suunnon Fitness-kello.

Klubi keräsi tapahtumalla rahaa paikallisten lasten, nuorten, erityislasten ja erityisnuorten tukemiseksi. Tuoton avulla klubi järjestää erilaisia toiminnallisia tapahtumia syksyn ja talven aikana sekä myöntää kohderyhmälle stipendejä.

Tempaus tehtiin yhteistyössä Salon VPK nuoriso-osaston kanssa, joka vastasi kaikesta joessa tapahtuvasta toiminnasta. Vastineeksi jokipartion työstä RC Reach Salo palkitsi VPK-nuorten työpanoksen 400 euron toiminta-avustuksella.

RC Reach Salo aikoo järjestää vastaavan ankka-tempauksen myös ensi vuonna, jolloin myytävien arpojen määrä nostetaan 1 500 ankkaan.

Idea varainkeruusta ankkojen avulla tuli klubin perustajalta, Erik Stenströmiltä. Saksassa on vuosittain toistuvia ankanuitto-tapahtumia, joilla kerätään hyväntekeväisyyteen jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Ankka

En tämmösestä tiennytkään. Turussa oli just vastaava, siitä uutisoitiin joka kanavalla…