Esitys: Salo luopuu Pahkavuoren ja Asemakadun päiväkodeista

4

Salon virkamiesjohto esittää suuria muutoksia keskusta-alueen päiväkoteihin. Syynä on lapsimäärän lasku, kaupungin tiukka taloustilanne ja Ollikkalaan rakennettava uusi päiväkoti, joka tuo lisää hoitopaikkoja.

Esityksen mukaan Asemakadun päiväkodin huonokuntoisista tiloista luovutaan ensi elokuun alusta alkaen. Päiväkodin toiminta työntekijöineen siirretään Ollikkalan päiväkotiin.

Pahkavuoren päiväkodin toiminta siirrettäisiin elokuussa Mesikämmenen päiväkotiin, jossa on tyhjiä ryhmätiloja. Pahkavuoren nykyisestä päiväkodista luovuttaisiin. Lasten vuorohoito keskitetään esityksen mukaan Mesikämmenen päiväkotiin.

Torikadun päiväkodin ympärivuorokautinen toiminta yhdistettäisiin Mesikämmenen päiväkotiin elokuussa 2021. Torikadun päiväkodin tiloihin siirrettäisiin Mesikämmenestä lapsia, jotka eivät tarvitse vuorohoitoa.

Kaupungin tiedotteen mukaan Torikadun ja Mesikämmenen päiväkodeissa selvitetään sisäilmaan liittyviä haasteita, jotka saattavat vaikuttaa vielä järjestelyihin.

Opetuslautakunta käsittelee esitystä keskusta-alueen päiväkotien järjestelyistä 12. marraskuuta. Lasten huoltajille järjestetään yhteinen tiedotustilaisuus muutoksista ensi maanantaina 4. marraskuuta kaupungintalolla.

Joko järki löytyi?

Mitä, ei yhtään pientä päiväkotia tai koulua olla lakkauttamassa reuna-alueilta? Kun ei ole uskallettu koskea noihin homeisiin keskustan päiväkoteihin ja kouluihin, niin onko joku nyt ottanut järjen käteen?

Kyllä niitä lapsia voi kuskata Salon keskustan ulkopuolellekin. Varsinkin, jos tilat ovat puhtaat homeesta, niin pitempi matka ei haittaa yhtään.

Yks vaan

Milläs kuskaat, jos esimerkiksi ei ole autoa? Kaikilla nimittäin ei ole.

Mutta onneksi ei enää ole päiväkoti-ikäisiä lapsia.

Autoilija

Kyllä Salon keskustassa pääsee paikkurilla hyvin kulkemaan, eri se on täällä maaseudulla. Pakko olla auto. Eikä niitä päiväkoteja nyt tarvii joka korttelissa olla.

Maija

Sama pätee kouluihin.

Kyllä niitä lapsia voi kuskata maaseudulle puhtaampaan ilmaan opiskelemaan.