Espanjan sijaan Salohalliin – sekunnin päässä Mestarien liigasta käynyt Karhubasket Vilppaan vieraaksi

0
Vilpas jatkaa punapaidoissaan keskiviikkonakin.

Salon Vilppaan ja Kauhajoen Karhubasketin välinen miesten korisliigaottelu pelataan keskiviikkona Salohallissa. Oli noin yhdestä pelisekunnista kiinni, ettei pelipäivä olisi tämä.

Karhubasket kävi sekunnin päässä Mestarien liigan lohkovaiheesta. Lohkovaihe olisi tiennyt joukkueelle vähintään 14 lisäottelua Korisliigan 44 runkosarjan pelin päälle. Jatkoon mennyt puolalaisjoukkue Polski Cukier Torún kohtaa keskiviikkona espanjalaisvastustajan vieraskentällä.

Toisin sanoen Karhubasket olisi pelannut neljän viikon taukoa lukuun ottamatta joka viikko yhden lisäpelin tästä viikosta helmikuun alkuun asti. Paikka lohkovaiheeseen olisi tuonut 50 000 euron rahapalkinnon, joka olisi osaltaan mahdollistanut joukkueen vahvistamisen. Toisaalta ottelukuormasta olisi tullut jopa epäinhimillinen.

– Seurajohdon kanssa oli etukäteen keskusteltu, että lohkovaiheessa joukkuetta olisi pitänyt vahvistaa. Mestarien liigassa saa peluuttaa kuutta ulkomaalaispelaajaa, eikä meidän 12 pelaajan rinkimme olisi siinä tapauksessa riittänyt, kertoo Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies.

Se olisi-sanamuodoista tällä erää. Nyt joukkue etenee kahden edelliskauden strategialla, jossa mukana on viisi Korisliigassa ulkomaalaiseksi laskettavaa pelaajaa. Heistä Alexander Thompson on pelannut kolme ottelua, viime kauden BC Nokiasta tuttu Juan Davis Junior yhden pelin. Jompikumpi nähdään Salohallin parketilla.

– Kierrätämme pelaajia, kun meillä on 11. marraskuuta asti vähintään kaksi ottelua viikossa. Toisaalta Cameron Jones on meidän ainoa takakentän vahvistuksemme, ja hänen lepuuttaminensa on siksi varmasti harvinaisempaa, Koskimies miettii.

Thompson hankittiin ryhmään 1+1-vuotisella sopimuksella, eli hänestä toivotaan ratkaisijaa etenkin ensi vuotta silmällä pitäen.

Karhubasket pyrki pelivalmiuteen muita joukkueita aikaisemmin Mestarien liigan karsintojen myötä.

– Keskitymme paljon omaan tekemiseen, mutta esimerkiksi peräkkäiset vastustajamme Kobrat ja Vilpas ovat lähes täysin erilaisia joukkueita keskenään. Keskityimme Kobria puolustettaessa heidän yksilöidensä vahvuuksiin, kun taas Vilpas on paljon organisoidumpi joukkue monine tuttuine hyökkäyskuvioineen, Koskimies ruotii.

Hän debytoi tällä kaudella miesten Korisliigan päävalmentajana kahden vuoden apuvalmentajuuden jälkeen. Muutos aiempaan on kuitenkin poikkeuksellisen pieni, kun joukkue eteni jo viime kaudella pitkälti ”kahden päävalmentajan taktiikalla”.

– Teen hyvin paljon samoja asioita nyt kuin viime kaudella. Toisen Jannen (apuvalmentaja Hänninen) vastuulla on paljon vastustajien scouttaamista. Lisäksi hän keskittyi esimerkiksi tänään aamuharjoituksissa takamiesten asioihin, minä ”ison pään” pelaajiin, Koskimies kertoi tiistaina puhelimitse.​

VILPAS–KARHUBASKET KESKIVIIKKONA KELLO 18.30
Jatkuuko Järven tarkka-ammunta?

Lähtökohdat: Oivallinen alkukauden tasonmittaus, jossa kohtaavat kaksi kolmesta suurimmasta mestarisuosikista. Molemmat joukkueet pääsevät peliin mahdollisesti Mikko Koivistoa lukuun ottamatta täysillä joukkueilla. Karhubasket odottaa kuuluisaa pitkää juoksua, joka tasoittaa erikoista kahden kotitappion ja kahden vierasvoiton saldoa.

Seuraa häntä:
Okko Järvi. Ex-Vilpas on ollut alkukauden tarkka-ampuja. Yhteensä kahdeksassa Mestarien liigan karsintojen ja Korisliigan ottelussa kolmen pisteen heitot ovat onnistuneet loistavalla noin 50 prosentin tarkkuudella. Myös kaukoheittomäärät ovat suuria.

Kokoonpanot:
Vilpas: Henri Kantonen, Juho Nenonen, Teemu Rannikko, Tim Coleman, Aatu Kivimäki, Reggie Dillard, Jamuni McNeace, Riku Laine, DJ Laster. Epävarma: Mikko Koivisto.
Karhubasket: Cameron Jones, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samuel Givens. Epävarmat: Juan Davis Junior, Alexander Thompson.
Tulosennuste: 89–85.​

Vilppaan kausareita kirjastoon

Vilpas seuraa Helsinki Seagullsin viitoittamaa uudenlaista tietä. Vilppaan kotiotteluihin on lainattavissa neljä kausikorttia Vilhonkadulla sijaitsevasta Salon pääkirjastosta. Käytäntö astuu voimaan keskiviikon Karhubasket-pelissä.

Kausikortin voi lainata viikoksi kerrallaan. Lainaa ei saa uusia, eikä kortissa ole käytössä tavanomaista varausjärjestelmää. Yksi asiakas saa lainata yhden kortin.

Tavanomaiset viivästys- ja muistutusmaksut ovat käytössä. Kortti palautetaan pääkirjaston neuvontaan.

Seagulls tiedotti Töölön kirjastossa olevasta kausikortin lainausmahdollisuudesta lokakuun alussa. Tämän jälkeen vastaavan systeemin ovat ottaneet käyttöön muutamat muutkin suomalaiset palloilujoukkueet useammasta eri lajista.