EuroCup-elämä hymyilee – Vilpas-kasvatti Sofia Pelander pääsi kansainvälisille kentille

0
Lääketieteen opintonsa valmiiksi saanut Sofia Pelander aloitti jo viidennen kautensa Ruotsissa. Joukkue tosin vaihtui. (kuva: Turun Sanomat/Jane Iltanen)

Salon Vilppaan kasvatti Sofia Pelander vaihtoi alkaneeksi kaudeksi seuraa Ruotsin naisten koripalloliigan sisällä. Yksi konkreettisista muutoksista käynnistyi torstai-iltana, kun hänen edustamansa A3 Basket Uumaja aloitti taipaleensa EuroCupin lohkovaiheessa.

Turkkilaisvieras Orman Genclik haki tylyn 109–65-voiton. Pelanderille merkittiin yli puolen tunnin peliajalla kahdeksan pistettä. Hän osasi odottaa haastavaa iltapuhdetta.

– Lähdemme peleihin altavastaajana, ja vastustajat ovat meitä isompia. Meidän pitää joukkueena pystyä löytämään omat vahvuutemme haastamaan vastustajat, hän totesi ennen avausottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Alkulohkon muut joukkueet ovat puolalainen Polkowice sekä toinen turkkilaisseura Kayseri. EuroCupissa on kaksi konferenssia, joiden sisältä löytyy yhteensä kymmenen neljän joukkueen alkulohkoa. Lohkojen kaksi parasta sekä osa kolmanneksi sijoittuvista etenevät pudotuspeleihin.

– Seura ei ole koskaan selvinnyt kakkoskierrokselle, ja sinne haluamme ehdottomasti päästä. Lohkomme on hyvällä tavalla haastava ja kovia joukkueita on vastassa. Sairaan hauska päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä, Pelander hehkuttaa.

Norrköpingistä siirtyneen Pelanderin alku uudessa seurassa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Viiden Uumajassa vietetyn päivän jälkeen hänen kämmenluunsa murtui.

– Tavoittelin palloa ja taisin lyödä kädelläni puolustajaa, vaikka olen sanonut kaikille sen menneen donkatessa, sentteri ilmoitti.

Nyt EuroCup-elämä kuitenkin taas hymyilee, ja 27-vuotias pelaaja pääsi jo viime viikonloppuna tositoimiin myös Ruotsin liigassa. Peliaikaa tuli noin 12 minuuttia.