Hanhivaara tuo suositun padelin Saloon

0
Jussi Saarinen esittelee padelmailaa ja palloa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Maailman nopeimmin kasvavaa mailapeliä pelataan kohta myös Salossa, kun Hanhivaaran liikuntakeskus rakentaa kaksi padelkenttää.

– Merkittävä aluevaltaus. Uskomme, että näille kentille on käyttöä, Hanhivaaran yrittäjä Jussi Saarinen kuvaa pitkään kypsyteltyä päätöstä.

Turku–Helsinki–Tampere kolmiossa pelipaikkojen määrä on kasvanut viime vuosina valtavasti. Pelkästään Turkuun on suunnitteilla lähivuosina 20–25 uutta kenttää. Osa on ulkokenttiä, osa sisäkenttiä.

Suomeen padel tuli 2000-luvun alkupuolella, mutta maailmalla sillä on pitkät perinteet. Yksi pelin huippumaita on Espanja, josta tulevat tammikuussa Hanhivaarankin kenttien rakenteet ja pystytysryhmä. Kentän seinät ovat sentin paksuista lasia ja katto on auki.

Padelkentät rakennetaan liikuntakeskuksen palloiluhalliin, jossa salibandyä voi jatkossa pelata puolikkaalla kentällä. Hallissa jatkuu sulkapallon ja pickleballin pelaaminen.

– Kaupunki tarjoaa niin hyvät puitteet lähes ilmaiseksi salibandylle, että yksityisellä ei ole mahdollista kilpailla, Saarinen sanoo.

Hanhivaaran yhteistyökumppanina on helsinkiläinen Padel Club Viikinranta. Taavi Kuorikosken luotsaama klubi toimii Salossa operaattorina.

– Meillä on henkilökunta ja puitteet ja me huolehdimme palveluista, Saarinen täsmentää.

Tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistävää padelia pelataan nelinpelinä sekä harrastuksena että kilpalajina. Salossa tullaan järjestämään kilpailuja ja padel on yhtenä lajina vuonna 2021 kaupungissa järjestettävässä urheilun monilajitapahtuma SM-viikolla.

– Padel on hauska ja koukuttava laji ja se on älyttömän helppo aloittaa. Olen itse pelannut 35 vuotta erilaisia mailapallopelejä, joista padel on ehdottomasti hauskimmasta päästä, Jussi Saarinen sanoo.

Peli sopii alle kouluikäisistä seniori-ikäisiin. Nelinpelinä se on myös sosiaalinen peli.