Haravointijätteet otetaan vastaan maksutta

1
Haravoidut lehdet saa viedä Salossa Korvenmäen jätekeskukseen ja Perniön lajitteluasemalle ilmaiseksi.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan kotitalouksien haravointijätettä sekä risuja ja oksia.

Maksuttomuus koskee henkilö- ja pakettiautolla sekä henkilöauton peräkärryllä tuotavia haravointijätteitä. Suurkuormina eli kuorma-autolla tai traktorin peräkärryllä tuoduista haravointijätteistä veloitetaan asemilla hinnaston mukainen maksu 37,20 euroa tonnilta.

Haravointijätteet voi viedä Salossa Korvenmäen jätekeskukseen ja Perniön lajitteluasemalle koska tahansa niiden aukioloaikoina, sillä erillistä haravointijätekampanjaa ei enää ole. Haravointijätteenä otetaan vastaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Myös oksia ja risuja voi tuoda maksutta ympäri vuoden.

Maksuton vastaanotto koskee hyvin lajiteltuja kuormia: haravointijäte ja risut on pidettävä erillään toisistaan, sillä ne lajitellaan asemilla eri kasoihin, koska niiden jatkojalostustavat eroavat toisistaan. Haravointijätteistä valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa, risuista ja oksista tehdään haketta.

– Haravointijätteet voi hyödyntää myös omassa pihassa. Lehdet voi esimerkiksi ajaa ruohonleikkurilla silpuksi nurmikon päälle tai kompostoida kehikossa tai puutarhajätteelle tarkoitetussa kompostorissa. Risuista ja oksista taas voi tehdä haketta istutuksiin. LSJH:n nettisivuilta löytyvästä Tilaamosta voi tilata kotiinsa maksutta kompostointioppaan, vinkkaa LSJH:n palvelusuunnittelija Marko Kokkonen .

Olavi.

Miten niin, ilmaiseksi, maksaahan se melkein 24,00€ per/vuosi?