Hellström taistelee F-rallisarjan mestaruudesta Petäjävedellä

0
Markus Hellström osallistui myös syyskuun lopussa ajettuun Salon ja Turun SM-osakilpailuun. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Salon Urheiluautoilijoiden Markus Hellström lähtee selkeällä taktiikalla lauantaiseen F-rallisarjan kauden päätösosakilpailuun Petäjäveden Kyläseppäralliin. Hellströmin mukaan hänen ja kartanlukija Tapio Järven taktiikkana on tehdä viisi erikoiskoetta kattavassa rallissa parhaansa.

– Sen pitää riittää, Hellström painottaa.

Hellström on kaksivetoisten nuottiluokassa toisena yhdeksän pisteen päässä Jaakko Ollikkalasta. Petäjävedellä jaetaan yleiskilpailussa puolitoistakertaiset pisteet, joten vielä monella kuljettajalla on mahdollisuudet ykköspaikkaan.

F-rallisarjan kokonaispisteisiin lasketaan viidestä rallista neljä parasta.Hellström jäi ilman pisteitä kauden toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa, koska hän ei voinut ajaa siellä satutettuaan olkapäänsä.

– Ensisijaisesti ajamme Haapsaaren Markoa (kokonaispisteissä kolmas) vastaan lauantaina, Hellström ennakoi.

Hellström odottaa innolla kauden päätösrallia.

– Siellä seudulla on vaativat ja hienot tiet. Lisäksi kilpailu on aikataulultaan tiivis ja erikoiskoekilometrejä on 20 enemmän kuin edellisessä kisassa Heinolassa. Myös auton pitäisi olla sataprosenttisessa iskussa, Hellström sanoo.