HT pitää osaltaan naisten jääkiekkoa Suomen kartalla – salolaisten pelaajatilanne on merkittävästi viime kautta parempi

0
Valkopaitainen HIFK Akatemia ja APV ovat osoittautumassa Salo HT:lle liian koviksi vastustajiksi. Kolmanteen sijaan salolaisilla on sen sijaan mahdollisuudet. (kuva: SSS/Marko Mattila)

Salo Hockey Team pitää omalta osaltaan naisjääkiekkoilua Suomen kartalla. Vaikka suuria menestystarinoita ei kirjoitetakaan, ovat näkymät tällä hetkellä monilta osin paremmat kuin esimerkiksi viime kaudella.

Tuolloin HT:lla oli monin paikoin huutava pelaajapula. Tällä kaudella Mestiksen karsintasarjaa pelaavassa ryhmässä näkyy sitoutuneisuutta toimintaan huomattavasti enemmän.

– Olemme saaneet useammassa ottelussa jalkeille kolme täyttä kentällistä. Viime kesänä oli jopa kesäharjoittelua, joka uupui tässä välissä muutamina vuosina, toteaa Salo HT:n naisjoukkueen pitkäaikainen joukkueenjohtaja Tapio Saarimäki.

Ryhmä on kliseisen klassinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Osa HT:n paidassa SM-sarjaa kausina 2008–2013 pelanneista on mukana.

– On se hienoa nähdä esimerkiksi Suomisen Kaisan paluu. Samoin takavuosien maalitykkimme Aallon Marika on ollut mukana muutamassa pelissä, vaikka hän sai hiljattain toisen lapsensa ja asuu pääkaupunkiseudulla, Saarimäki kiittelee.

Joihinkin peleihin tulee apuja liigajoukkue HPK:n B-tytöistä. Lisäksi pelaajistosta löytyy pitkään toivottuja salolaisia junioripelaajia. Vuonna 2002 syntynyt Isabella Scotto De Marco sekä vuosimallin 2004 Noora Riikonen ja Kiia Virta ovat olleet mukana Kiekkohaiden poikajuniorijoukkueissa.

– Meillä ei toistaiseksi ole ollut riittävän kokoista pienten tyttöjuniorien porukkaa. Siksi olemmekin viestittäneet, että tyttöjen on hyvä pelata mahdollisimman pitkään poikajoukkueissa, Saarimäki huomauttaa.

Kuuden ja puolen vuoden takaisten SM-sarjapelien jälkeen paluu pääsarjatasolle ei ole ollut Salossa lähellä. HT piipahti SM-karsintasarjassa viimeksi talvella 2015–2016.

Nyt joukkueella on vielä mahdollisuus selviytyä varsinaiseen Mestikseen. Viikonlopun kotitappiot HIFK Akatemialle ja Alavuden Peli-Veikoille merkinnevät näiden joukkueiden loittonemista salolaisten ulottumattomiin.

Sen sijaan lohkon kolmossijaan ja sitä kautta mahdollisesti Mestikseen on suhteellisen hyvät mahdollisuudet. Karsintalohko on hieman yli puolivälissä.

– Mestis-paikka ei ole itsetarkoitus, vaikka pelejä voittamalla sinne pyrimmekin. Tärkeämpää on nyt se, että meillä on hyvähenkinen yhteisö toiminnassa mukana, Saarimäki linjaa.