Bottas harjoitusten nopein Japanissa, aika-ajo siirtyi taifuunin tieltä sunnuntaille

0

Valtteri Bottas ajoi nopeimman kierrosajan formula ykkösten Japanin gp:n toisissa harjoituksissa Suzukassa. Perjantain harjoitussession merkitys kasvoi, sillä supertaifuuni muokkasi viikonlopun ohjelmaa.
Lauantain harjoitukset peruttiin, ja aika-ajo siirtyi sunnuntaiaamuun ajettavaksi ennen kilpailua. Aika-ajo alkaa Suomen aikaa kello 4, ja kilpailu kello 8.10.
Bottas oli toisessa harjoituksessa sekunnin kymmenyksen nopeampi kuin tallikaverinsa Lewis Hamilton. Kaksikon järjestys oli sama myös ensimmäisessä harjoitussessiossa.
Bottas pyörähti toisen harjoituksen alussa radalla, mutta vauhti löytyi hyvin session jatkuessa.
– Nyt oli positiivinen päivä. Kokeilimme uusia osia autossa, ja oli hyvä, että sää pysyi kuivana. Näin saimme ajettua useita kierroksia, Bottas kertoi.
– Olen aika tyytyväinen autoon. Siinä on vielä muutama tasapainoon liittyvä juttu hiottavana, mutta lyhyissä ja pitkissä vedoissa se tuntui hyvältä, Bottas kertasi.

Räikkönen lähellä kärkikymmenikköä

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeollaan harjoitusten 11:s toisessa sessiossa. Ensimmäinen osuus toi hänelle 12. sijan. Toisessa harjoituksessa Räikkönen oli 1,682 sekuntia Bottasta hitaampi.
– Autosta on mahdollista saada enemmän irti sunnuntaina, mutta katsotaan, mitä tapahtuu, Räikkönen sanoi.
Red Bullin Max Verstappen oli toisen osion kolmas Mercedes-kaksikon takana. Verstappen hävisi Bottakselle 0,281 sekuntia. Ferrarin Charles Leclerc ja Sebastian Vettel ottivat sijat neljä ja viisi. Leclerc jäi Bottaksen vauhdista 0,356 sekuntia, Vettel jo 0,591 sekuntia.
Ensimmäisessä harjoituksessa Vettel oli kolmas ja Leclerc neljäs.

STT

Kuvat: