Kaari Utriolle Miina Sillanpää -tunnustus

0
Kaari Utrio sai Miina Sillanpää -tunnustuksen.

Somerolainen kirjailija Kaari Utrio on saanut Miina Sillanpää -tunnustuksen. Tunnustus myönnetään yhteisölle tai henkilölle yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Miina Sillanpään hengessä.

Tunnustuksen perusteluissa todetaan, että Kaari Utrio on kirjailijaurallaan uudistanut historiallisen romaanin perinnettä nostamalla naisia päähenkilöiksi. Historiantutkijana ja tieteen popularisoijana hän on kirjoittanut monipuolisesti naisten ja lasten historiasta sekä romaaneissa että tietokirjoissa.

Kirjailijan työn ohella Kaari Utrio on toiminut kansalaisvaikuttajana yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämiseksi lukuisilla foorumeilla, kuten useissa järjestöissä. Utrio tunnetaan haastatteluista sekä radio- ja tv-ohjelmista naisten aseman ja oikeuksien sekä pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolesta puhujana.

Miina Sillanpään Seuran myöntämä tunnustus on jaettu vuodesta 2012. Aikaisempia saajia ovat professori Heikki Hiilamo , piispa Irja Askola , professori Kaisu Pitkälä , Vantaan Nicehearts ry ja työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen .