Putkirikon korjaustyöt katkaisivat Kaukurintien Perniössä

0
Kaukurintien kaivantoa täytettiin tiistaina puoliltapäivin. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Perniön Kaukurintie avattiin jälleen liikenteelle tiistaina kello 16 aikaan.

Tie jouduttiin sulkemaan vesijohtovuodon korjauksen vuoksi Perniönjoen kohdalta maanantai-iltana. Kiertotie kulki Perniön keskustan kautta Lupajantietä pitkin.

Salon Veden toimitusjohtaja Kalle Virtasen mukaan ongelmat tiellä alkoivat maanantai-iltana, kun vettä alkoi tulla asvaltin läpi. Korjaustöitä jatkettiin pitkälle yöhön.

– Hajonnut syöttövesiputki pumppasi vettä toden teolla. Kaivannosta tuli todella suuri ja jopa 7-8 metriä syvä. Yön keliolosuhteet olivat lisäksi todella haastavat tuulen ja vesisateen takia. Kaivantoon tuli vettä ja maata koko ajan lisää, mikä vain pahensi tilannetta, hän sanoo.

Putken korjaustyöt jatkuivat tiistaiaamuna. Putkivuodon takia muutama lähialueen asuintalo sekä teollisuuskiinteistö jäi ilman vettä. Käyttövesi oli poikki myös viereiseltä jätevedenpuhdistamolta.

– Vuodosta ei ole ollut haittaa jätevedenpuhdistamolle vaan se toimii normaalisti, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan putkivuoto johtui nähtävästi putken korkeasta iästä. Vuotokohdalla oli myös tehty aikaisemmin maanantaina asvaltointitöitä.

– Putki hajosi luultavasti vanhuuttaan. Se on ollut kovalla koetuksella tien alla, eikä sen ympärillä ollut suojaputkea.

Putkivuotojen paikkaaminen ja korjaaminen on Salon vedelle jokapäiväistä.

– Kun yksi vuoto saadaan korjattua täytyy jo siirtyä seuraavaan paikkaan. Tämä on sellaista putkien parsimista, Virtanen toteaa.

Salon tilanne ei ole mitenkään harvinainen vesiputkien huonon kunnon suhteen vaan koko Suomen vesijohtoverkosto on kovaa vauhtia rapistumassa.

Sähkettä päivitetty Kalle Virtasen haastattelulla klo 10.48. ja kello 16.29, kun tie avattiin liikenteelle.