Kuusjoen Taikayössä hämmästellään hämärää

0
Suvi Toivoniemen teoksen keskiössä ovat erilaiset metsän eläimet, joita voi nähdä muun muassa varjokuvissa.

Syksyn pimetessä Kuusjoella kietoudutaan hämärän harsoon ja leijaillaan taikuuden maailmaan. Jokavuotinen koko perheelle suunnattu Yö Kuusjoella -tapahtuma tarjoaa uutuutena valoa, ääntä ja liikettä yhdistelevän teoksen, johon kävijät itse voivat vaikuttaa.

Pertteliläisen kuvataiteilija Suvi Toivoniemen toteuttamassa työssä kävijä pääsee taskulamppua apuna käyttäen kurkistamaan makasiinin viljalaarista metsän eläimiä.

– Animaatioteoksessa liikkuvat marjalude ja juomujäärä. Sitä varten materiaaleja on hankittu vanhasta leikkuulaudasta ja lastenvaunujen renkaasta. Taiteessa kaikki on mahdollista, toteaa Toivoniemi.

Kuvataiteilijaksi Alfa Art oppilaitoksesta vuonna 2003 valmistunut Toivoniemi maalaa pääasiassa öljy- ja akryyliväreillä ja tekee grafiikkaa. Kuusjoen Taikayössä nähtävä teos on Toivoniemen ensimmäinen installaatio.

– Vauhtiin päästyäni oivalsin, että näitä täytyy tehdä lisää. Mieheni auttoi äänimaailman kokoamisessa ja isä tekniikkapuolen kanssa, kertoo Toivoniemi.

Toive ja tilaus installaatioteoksesta tuli Viljamakasiinitoimikunnan kautta.

– Halusimme jotakin uutta ja erilaista tapahtumaamme, kertoo Viljamakasiinitoimikunnan puheenjohtaja Päivi Kallio.

Suvi Toivoniemi (vas.) ja Päivi Kallio toivottavat kaikki mukaan taikamaailmaan Kuusjoelle.

– Toivon, että Taikametsä -installaatio inspiroi, tuottaa hyvää mieltä ja osallistaa ihmisiä mukaan, jatkaa Suvi Toivoniemi.

Seinän toisella puolella on esillä Kuusjoen koululaisten tekemiä, valoilla leikitteleviä taikakenkiä.

Kuusjoen koulun oppilaiden Valaistut kengät -teos puhuttelee makasiinilla.

Lauantaina pidettävässä tapahtumassa riittää tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. Kahvilakävijöitä viihdyttää makasiinilla koko tapahtuman ajan taikuri Aaro Sorva . Seurakuntatalolla on käsityötaitajien myyjäiset, ja kansalaisopiston tiloissa aikuisille suunnattu käsityöpaja.

Kirjastossa pääsee sukeltamaan Harry Potterin maailmaan, ja Kunnarin pihalla tanssitaan teltan suojissa karaoketanssit. Nuokkarin vintillä pääsee pelaamaan risti7- maratonia. Illan pimetessä partiolaiset pitävät nuotiotulta, ja myynnissä on muun muassa makkaraa ja lettuja. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Järjestäjänä toimii Kuusjoki-seura ry / Viljamakasiinitoimikunta.

Metsän eläimet toimivat hyvin installaation teemana koko perheelle suunnatussa tapahtumassa, tuumii teoksistaan yhtä käsissään pitelevä kuvataitelija Suvi Toivoniemi.

Kuusjoen Taikayö 26. lokakuuta klo 18–21, Kuusjoen keskusta, Ylikulmantie 237.