Lännen Media: Vain kolmasosa suomalaisista tietää, kuka on eduskunnan puhemies

0

Suomalaiset tuntevat presidenttinsä, mutta hierarkiassa toisena tulevaa eduskunnan puhemiestä osaa harva nimetä, selviää Taloustutkimuksen Lännen Medialle tekemästä haastattelututkimuksesta. Vain 31 prosenttia vastanneista tiesi, että puhemiehen nuijaa heiluttaa keskustan Matti Vanhanen.
Johtavien poliitikkojen ja puolueiden tunnettavuutta mittaavassa tutkimuksessa selvisi myös, että sisäministeri Maria Ohisalolla (vihr.) on tekemistä nimensä vakiinnuttamisessa. Vain kolmasosa vastaajista osasi mainita hänet vihreiden puheenjohtajaksi, eikä luku edes oman puolueen kannattajien keskuudessa noussut kuin 39 prosenttiin.
Pääministeritason ja puoluepolitiikan kysymykset sen sijaan olivat vastaajille tutumpia.
Tutkimukseen haastateltiin 1 005 henkilöä ovelta ovelle -menetelmällä, ja sen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

STT

Kuvat: