Luvassa vihreämpi tulevaisuus

Mainos | KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Finnfoam

0
Henri Nieminen tekee parhaansa, että Finnfoam jättää jälkipolville vihreän perinnön. Ensi vuoden alussa julkaistavat uudet kestävät ratkaisut ovat vaatineet tuhansia tunteja tutkimustyötä.

Nelikymppisen perheyrityksen, salolaisen Finnfoamin, juuret kasvavat syvällä kotimaan roudassa. Yritys on vuosien varrella noussut johtavaksi muovipohjaisten lämmöneristeiden valmistajaksi. Tuotantolaitoksia on Suomen kahden tehtaan lisäksi Ruotsissa, Virossa, Liettuassa ja Espanjassa.

Finnfoam julkaisee Teknologian tutkimuskeskuksen (VTT) ja yliopistojen kanssa yhteistyössä ensi vuoden alussa uusia kestävän kehityksen ratkaisuja.

– Olemme menneet alkukemiaan saakka ja tutkineet muun muassa mikrobien geneettistä muuttamista. Korkean teknologian innovatiiviset tutkimukset ja jatkuva kehittäminen ovat osa ydintoimintaamme. Ne ovat vieneet meidät täysin uusien asioiden äärelle ensimmäisenä maailmassa. Luvassa on myös maailmanennätysten rikkomista, toimitusjohtaja Henri Nieminen lupaa.

Hänen mukaansa muovista on turhaan tehty vihollinen, sillä se on oikein kierrätettynä suorastaan ihmisen ystävä.

– Muovi on yksi materiaaliteknologian suurimmista saavutuksista, jota emme osaa kierrättää oikein. Olemme itse pilanneet muovin maineen.

Akatemia kestävien valintojen äänitorvena

Finnfoam aloitti koulutustoiminnan alkuvuonna. FF-Akatemia tulee Henri Niemisen mukaan kasvattamaan osuuttaan tiedonjakajana oppilaitosten ja rakennusalan yritysten keskuudessa.

– Rakenteellisesti energiatehokas ja terveellinen rakentaminen on lähivuosinakin polttopisteessä. Pyrimme kirkastamaan eri tuotteiden teknisiä ominaisuuksia ja eroavaisuuksia niin, että käyttäjät osaisivat valita oikeat tuotteet ja ratkaisut erilaisiin käyttökohteisiin, hän toteaa.

Akatemian tiloja ja kursseja viimeistellään niin uransa alkumetreillä olevien kuin kokeneidenkin ammattilaisten tarpeita vastaaviksi. Erilaisissa koulutuspäivissä käydään läpi muun muassa märkätilojen vedeneristyksen tai routasuojauksen määräykset, harjoitellaan asennusta ja testataan rakenteiden paloturvallisuutta polttolaboratoriossa.

– Rakennukset käyttävät suuren osan energiasta lämmitykseen ja jäähdytykseen. Niin sanotut nollaenergiatalot ovat rakenteellisesti energiatehokkaita ja niiden lämmitysenergian tarve on pieni hyödyntäen jopa kodinkoneista syntyvän hukkalämmön. Ne pitäisi nähdä sijoituksena, jossa alhaiset käyttökustannukset tuovat talon omistajalle jatkuvaa säästöä, Nieminen toteaa.

Tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaikkein ekologisin, uusiutuviin luonnonvaroihin perustuva vaihtoehto. Myös tuotannon kierrätysaste kasvaa lähivuosina nykyistä suuremmaksi.

– Meitä motivoi tulevaisuus ja se perintö, minkä jätämme lapsillemme. Teemme parhaamme, että kaikki isot kehityshankkeemme tukisivat kestävän kehityksen periaatetta, Henri Nieminen sanoo.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi