Matalapaineita pukkaa lännestä, etelässä lämmintä, Lapissa pakkasta

0

Sadealueita saapuu Suomeen lännestä sekä viikonloppuna että alkavalla viikolla. Lumi- ja räntäsateet heikentävät ajokeliä maan pohjoisosissa sunnuntaina aamulla sekä uudelleen tiistaina, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta.
Kehnoa tiesäätä tuoneet sateet päättyvät sunnuntaina aamulla Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Länsilounaasta on kuitenkin lipumassa Etelä-Suomeen uusia sateita. Ne saadaan vetenä, joten ajosää pysyy kelvollisena. Lapissa voi olla sunnuntaina iltapäivällä aurinkoista.
Etelässä lämpötila pysyy sunnuntaina ajankohtaan nähden korkeana, 10 asteen tienoilla. Lapissa voi olla öisin pakkasta 15 astetta. Siellä mittarit pysyvät pakkasella päivälläkin.
Maanantai on poutapäivä, mutta tiistaina matalapaine tuo lännestä vettä sekä Koillismaalle ja Lappiin räntää ja lunta.
Jälleen uusi sadealue edennee Suomen yli itään torstaina.

STT

Kuvat: