Miehekkäitä poikia – PeU-Basketin 2000-lukulaiset pistivät hulinaksi sarja-avauksessa

0
Patrik Poutiainen upotti kolme kolmosta Samu Kaaresvirran valvovan silmän alla.

PeU-Basket sai juuri sellaisen lähdön I divisioona B:hen, jota päävalmentaja Samu Kaaresvirta viikolla toivoi.

Värikkäässä sarja-avauksessa KaU Korista vastaan pisteet jäivät Perniöön koriluvuin 87–76. Erityisenä ilonaiheena oli nuorten pelaajien miehekäs esiintyminen.

– Valmentaja hymyilee ja pelaajat hymyilevät, joten kaikki on hyvin. Hieno matsi kaiken kaikkiaan, ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, myhäili Kaaresvirta.

PeU-Basket hallitsi ottelua kolme neljännestä lähes mielin määrin. Kun lopullinen irtiotto jäi ottamatta, niin vieraat pääsivät lähituntumaan ja viisi minuuttia ennen loppua KaU Koris siirtyi jopa pisteen johtoon.

Loppuhetkillä kotijoukkueen jenkkivahvistus Trenton Thompson teki sen, minkä vuoksi hänet on joukkueeseen hankittu, ja iski ratkaisevat pisteet korin alta.

Kaaresvirta ei ainakaan myöntänyt olleensa huolissaan, kun vieraat tulivat rinnalle ja ohi.

– Yleisölle viihdettä, yleisölle viihdettä. Ei vaan, peluutan kaikkia kymmentä miestä, ja totta kai siinä tulee välillä notkahduksia. Mutta hienosti pojat hoitivat homman kotiin.

Thompson iski taululle kotijoukkueen komeimmat teholukemat 30/7, mutta PeU-Basketin todelliset sankarit löytyivät nuoriso-osastolta. Erityisesti ilahduttivat 2001 syntyneiden Patrik Poutiaisen ja Niko Huoposen ennakkoluulottomat otteet.

Huoponen heitti kovalla 71 prosentin tarkkuudella 15 pistettä, ja vielä pisteen paremmaksi laittoi korin alla vahvasti vieraiden jenkkisentteri Andre Frazier-Stanleyn kanssa paininut Poutiainen.

Poutiainen todisti myös monipuolisuutensa, sillä 196-senttinen nuori mies otti seitsemän levypalloa, minkä lisäksi hän onnistui kolme kertaa bonusviivan takaa.

– Pate oli tänään todella hyvä sekä pakkipäässä että hyökkäyksessä. Hän käytti omat paikkansa hyväkseen ja oli hyvä myös levypalloissa, antoi Kaaresvirta ansaitut kehut Poutiaiselle.

Vuoden Poutiaista ja Huoposta nuorempi Leevi Taimela heitti neljäntenä kotijoukkueen pelaajana kaksinumeroisen pistelukeman (10), ja vahvaa työtä teki myös seitsemän pistettä heittänyt Oskari Raute .

Kau Koriksesta 177-senttinen takamies Caleb Richey heitti 32 pistettä, mutta tarkkuus jäi korkeintaan kohtalaiseksi. Frazier-Stanley esitti muutaman mahtavan torjunnan, mutta hyökkäyspäässä sentteri jäi selvästi lyhyempien perniöläisten keskellä aika avuttomaksi.

PeU-Basketin osalta sarja jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Jyväskylän Weikkoja vastaan.

Teksti ja kuva: Jari Vuorio

I DIVISIOONA B: PeU-Basket–KaU Koris 87–76 (22–11, 19–17, 20–25, 26–23)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Taneli Lindström 0/7, Trenton Thompson 30/7, Leevi Taimela 10/3, Sami Himberg 5/5, Patrik Poutiainen 16/7, Timo Niitynperä 0/2, Timur Emaldynov 3/1, Niko Huoponen 15/3, Oskari Raute 7/5, Jussi Savolainen 1/3.

KaU Koris: Caleb Richey 32/9/5 syöttöä, Akseli Nieminen 0/1, Elmeri Kivimäki 2/2, Andre Frazier-Stanley 10/5, Matias Nyman 0/3, Eemeli Laaksonen 7/7, Väinö Haajanen 8/3, Sampo Reinikainen 3/1, Tuomo Heino 1/2, Miro Salmela 0/1, Tom Niiranen 7/6, Juha Anttila 6/6.

Erotuomarit: Niko Mättö ja David Wunder.
Yleisöä: 287.

PeU-Basketin seuraava ottelu: su 13.10. JyWe–PeU-Basket Jyväskylä Gradiassa kello 17.