Pitkä hetki penkan reunalla – Hellströmin ja Järven mestaruus mureni toisella erikoiskokeella

0
Markus Hellströmin ja Tapio Järven vilkkaaseen kisasyksyyn kuului myös Salon ja Turun SM-ralli.

Markus Hellström ja Tapio Järvi viettivät varmasti erittäin pitkältä tuntuneen hetken keskisuomalaisen penkan reunalla. Sinne murenivat myös mahdollisuudet F-rallisarjan mestaruuteen kaksivetoisten nuottiluokassa.

Salon Urheiluautoilijoiden kaksikko sijoittui Petäjäveden Kyläseppärallissa omassa luokassaan neljänneksi ja kaksivetoisissa viidenneksi. Marko Haapsaari ehti edelle noin minuutin erolla ja varmisti luokan kokonaisvoiton. Hellströmin ja Järven oli tyytyminen toisena vuonna peräkkäin toiseen sijaan.

– Toinen erikoiskoe meni meiltä tosi hyvin siihen asti, kunnes sammutin jarrutuksessa auton, joka jäi penkan reunalle killumaan. Siinä meni hieman alle minuutti, kun auto ei sieltä ihan hetkeen palaa takaisin parhaaseen vauhtiinsa, Hellström raportoi puhelimitse.

Vauhti oli muutoin siinä määrin kohdillaan, että sarjan loppusijoitus pysyi toisena. Asian takasi se, että salolaisautokunta pystyi nousemaan ohi Kimmo Lindenistä.

– Olosuhteet oli tosi haastavat pitkin päivää. Yöllä oli satanut, ja isot lammikot tervehtivät meitäkin saapuessamme. Sade jatkui pitkin päivää – toki olosuhteet olivat samat kaikille, Hellström kertasi.

Ikuiseksi arvoitukseksi jää, mitä salolaisilla olisi ollut tuliaisina kauden toisesta osakilpailusta. Se jäi ajamatta Hellströmin loukattua olkapäänsä.

Viime kauden päätöskilpailussa tapahtunut raju ulosajo johti Volvon täysremonttiin. Se vei Hellströmiltä hänen omien sanojensa mukaan neljän kuukauden verran kaiken vapaa-ajan.

– Paljon tämä harrastus ottaa aikaa, ja hattua nostan kiitoksen kera kotiväelle. Toisaalta mieltä lämmittää se, että teknisiä vikoja ei ole ilmaantunut autoon juuri lainkaan. Se on palkitsevaa auton kanssa tehdystä työstä.

Anssi Valkonen vei kaksivetoisten nuottiluokassa päätöskisan voiton ylivoimaisesti. Hän oli ykkönen myös edellisessä osakilpailussa.

– Anssi oli huimassa vauhdissa. Paljon pitää tehdä töitä, jos jatkossa haluamme saada hänet kiinni, Hellström mietti.

Rivien välistä voi lukea, että ura jatkuu ensi kaudellakin.

– Lopullista päätöstä ei ole tehty, mutta jatkamiselle ei ole mitään estettä.