Poliisi tutkii Milla Arosen katoamista nyt murhana – somerolaisen ruumista ei ole löydetty

0
Poliisia kiinnostaa harmaan Volvo V70:n liikkeet Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta ja Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta. Volvon rekisterinumero on CZN-808. Keskusrikospoliisin luovuttama kuva.

Kesäkuussa kadonneen somerolaisen Milla Arosen katoamista tutkitaan nyt murhana, kertoo Keskusrikospoliisi. Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa.
Aiempi rikosnimike esitutkinnassa oli tappo.
– Esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella olemme päätyneet käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa, ja siksi rikosnimike muuttui taposta murhaksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen Keskusrikospoliisista.

Toivosen mukaan epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä käyttämällä uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin.

Tapauksen esitutkinta on kesken ja syytteen nostamisen määräaika on siirretty tammikuun 9. päivälle vuoteen 2020. Arosen ruumista ei ole tähän mennessä löydetty.
– Poliisi tekee edelleen etsintöjä Somerolla ja lähialueilla. Lisäksi jatkamme teknistä tutkintaa ja kuulusteluita, Toivonen sanoo Krp:n tiedotteessa.

Milla Arosesta ei ole tehty havaintoja lauantain 8. kesäkuuta jälkeen, jolloin hänet nähtiin Someron keskustassa kotipihallaan. Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat tutkineet Arosen tapausta sen jälkeen, kun omaiset tekivät hänestä katoamisilmoituksen tiistaina 11. kesäkuuta. Arosen olisi pitänyt palata suorittamaan varusmiespalvelusta Porin prikaatiin Säkylään sunnuntaina, mutta hän ei saapunut paikalle.
Poliisi sai nopeasti selville seikkoja, joiden perusteella oli syytä epäillä Arosen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Poliisi on edelleen kiinnostunut tapaukseen liittyvistä vihjeistä ja havainnoista.
Erityisesti poliisia kiinnostaa harmaa Volvo V70 CZN-808 ja sen liikkuminen Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta ja Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta.
Poliisi pyytää vihjeitä osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

 

Lue myös:

Somerolaisnaisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – poliisi pyytää havaintoja