Presidentti Niinistö ensi kesän Salon Power Cupin suojelijaksi – Viesti aloitti talkoolaisten hakemisen, jättiturnaukseen tarvitaan jopa 800 vapaaehtoista

0
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö suojelee ensi kesän Salon Power Cup -lentopalloturnausta.

Ensi kesänä Salon Urheilupuistossa järjestettävä maailman suurin lentopallon junioriturnaus Power Cup on saanut suojelijaksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Presidentti Niinistö on kotoisin Salosta.
Salon Power Cup tiedotti perjantaina myös, että turnauksen yhdessä Salon kaupungin kanssa järjestävä Salon Viesti on avannut talkoohaun lentopallojaostonsa nettisivuilla.
– Kaikkiaan tarvitsemme arviolta jopa 800 talkoolaista, jotta pystymme tuottamaan huipputapahtuman sekä hienon osallistujakokemuksen pelaajille ja vieraille. Haluamme esitellä salolaista osaamista ja näyttää miten onnistuneeseen lopputulokseen on mahdollista päästä koko kaupungin yhteistyöllä, paikallispäällikkö Johanna Anttonen kertoi tiedotteessa.
Anttosen mukaan Power Cupin ympärillä riittää monenlaista tehtävää.
– Ennen tapahtumaa sen järjestämisessä, rakentamisessa, tapahtuman aikana, sekä tapahtuman purussa. Näin ison tapahtuman järjestäminen on kova ponnistus koko yhteisöltä. Tarvitsemme kaikkien salolaisten apua tapahtuman järjestämisessä, Anttonen sanoi.

Salon Power Cupin järjestäjät odottavat nelipäiväisestä tapahtumasta massiivista. Turnaus tavoittelee pääsyä ennätyslukemiin eli 1 000 joukkueen rajan ylitystä. Näin tapahtumaan osallistuisi noin 10 000 lasta ja nuorta valmentajineen ja muine joukkuetoimijoineen. Siihen päälle tulisivat vielä turnauksessa vierailevat katsojat sekä muu lentopalloväki.
– Odotamme Saloon ennätysmäärää kisaturisteja, sillä Salon sijainti Lentopalloliiton Lounaisen alueen ytimessä on aivan loistava. Lounainen alue on harrastajamäärältään Lentopalloliiton suurin, joten lajiväkeä on lähiseuduilla todella paljon, Power Cupin tapahtumajohtaja Riia Martinoja summasi.
– Tämän kokoluokan tapahtuman taloudelliset kerrannaisvaikutukset alueelle ovat myös merkittävät.
Power Cup pelataan Salossa 4.–7. kesäkuuta 2020.