Rantakokko ja Inna mukana uudessa kaupunginjohtajien yhdistyksessä

0
MIAF-yhdistyksen perustava kokous pidettiin Kuntatalossa viime huhtikuussa.

Suomeen on perustettu uusi yhdistys, joka on tarkoitettu nykyisille ja entisille kaupunginjohtajille.

Mayors International Association in Finland ry:n (MIAF) perustajajäseniin ja hallitukseen kuuluvat Salon entinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko ja nykyinen johtaja Lauri Inna . Rantakokko toimii puheenjohtajana ja Inna on varapuheenjohtaja.

Mukana ovat myös kaupunginjohtajat Jukka Moilanen Ulvilasta, Kimmo Jarva Lappeenrannasta, Jari Heiniluoma Parkanosta, Jari Kesäniemi Forssasta, Atso Vainio Uudestakaupungista, Tero Nissinen Kemistä ja Johanna Luukkonen Laitilasta.

MIAF-yhdistyksen tarkoituksena on muun muassa ”edistää suomalaisten ja ulkomaalaisten kaupunkien, alueiden, kaupunkien teknologiapuistojen sekä yhteisöjen kulttuuria, koulutusta, yritysyhteistyötä ja toimintaa, matkailua sekä kaupallisia suhteita.”

”Tavoitteena on tuoda kansainvälistä näkökulmaa ja sen tuomia mahdollisuuksia suomalaisille kaupungeille sekä verkostoitua eri kaupunkien ja toimijoiden kanssa, kansainvälisen toiminnan edistämiseksi sekä kumppanuuden turvaamiseksi”, sanotaan yhdistyksen Facebook-sivulla.

Yhdistyksen jäsenyys maksaa virassa oleville kaupunginjohtajille 700 euroa vuodelta ja entisille kaupunginjohtajille 300 euroa.

Lauri Inna on tehnyt viranhaltijapäätöksen, jonka mukaan Salo liittyy Mayors International Association in Finland ry:n jäseneksi. 700 euron jäsenmaksu maksetaan kaupunginhallituksen varoista.

Onko Salon nykyisessä taloustilanteessa hyvää harkintaa, että yhdistyksen jäsenyys maksetaan kaupungin varoista?

– Toivoisin, ettei tätä katsottaisi ollenkaan tämän kautta. Hyöty verkostosta on huomattavasti suurempi kuin maksu, ja muut kaupungit menevät tähän mukaan ihan samalla logiikalla, Inna korostaa.

Hänen mukaansa keskikokoisille seutukaupungeille on selvää hyötyä omasta verkostosta. Salon kannalta kiinnostavaa on, että mukana on akkuklusterin kannaltakin kiinnostavia kaupunkeja.

– Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) on nostanut seutukaupunkien roolia elinkeinoelämässä. Tässä on kyse myös Salolle tärkeän koulutusviennin edistämisestä. Antti [Rantakokko] on aktiivisena henkilönä mukana monissa verkostoissa, ja näen tämän hänen kädenojennuksenaan vanhalle kaupungilleen, Inna perustelee.

Lauri Inna huomauttaa, että hän on aktiivisesti mukana myös Salon säästötalkoissa. Kaupunginjohtaja on perunut loppuvuodeksi suunniteltuja matkojaan, ja hän pitää esimerkiksi viikon talkoovapaita.

– Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että tämä raha on omilla toimillani säästetty jo moninkertaisesti.