Suomalaisen rock´n´rollin kummisetä, 71-vuotias rokkivaari Remu Aaltonen yhtyeineen tulee taas ja soittaa Salossa Teatteri Provinssin päänäyttämöllä perjantai-iltana. Luvassa on Hurriganes-musiikkia.

Jäähyväiskeikkansa viime vuoden tammikuussa Helsingin jäähallissa tehnyt ja sen jälkeen rumpusettinsäkin myynyt Remu ei pystynyt pysymään aloillaan.

– Otin iisisti, lepäsin ja lomailin. Vähän tylsäksihän se meni. En mä osaa himassa maata tekemättä mitään, kun olen koko ikäni tottunut puskemaan paikasta toiseen niska limassa, Remu kertoo.

– Veri vetää tien päälle. Ei mitään rundeja enää, eikä välttämättä edes pitkiä viikonloppurypistyksiä, mutta jokunen keikka hyvien jätkien kanssa jossain, jos pyydetään. Ettei tatsi ihan kokonaan katoa!

Remu Plays Hurriganes -iskuryhmä palasi viime keväänä estradeille ja keikkailee harvakseen. Tähän vuoteen mahtuu kymmenkunta keikkaa, joista jäljellä ovat enää keikat Salossa ja loppukuusta Vantaalla.

Remu Plays Hurriganes Salon teatteri Provinssissa (Salorantie 5-7) 18.10. kello 19. Liput 35–38,50 euroa.

Vuosi sitten Tomi Paldaniuksen Someron-keikalle oli niin kova tunku, että Kiiruun talon sali täyttyi ääriään myöten ja osa yleistöstä jäi eteisen puolelle kuuntelemaan konserttia.

Fingerstyle-kitaristi Tomi Paldanius saapuu Somerolle sunnuntaina 20. lokakuuta. Kiiruun talolla viimeksi vuosi sitten sovituksiaan rockin klassikoista esittänyt Paldanius soittaa niiden lisäksi kappaleita uudelta Suomi-klassikoiden levyltään. Keikalla kuullaan muun muassa Dire Straitsin Sultans Of Swing, Queenin Bohemian Rhapsody ja Leevi & the Leavingsin Pohjois-Karjala.

Paldanius on julkaissut tunteikkaista soolokitaraversioista levyt Classic Hits Fingerstyle Guitar Vol. 1 ja 2 sekä Suomiklassikot soolokitaralla 1. Uudelle levylle päätyi niin Jean Sibeliuksen Finlandia kuin Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maija ja Rauli ”Badding” Somerjoen Paratiisi. Ensi vuonna on luvassa toinen Suomiklassikoiden levy.

Uudessakaupungissa syntynyt Paldanius valmistui klassisen kitaransoiton opettajaksi Turun taideakatemiasta vuonna 2003. Myöhemmin hän opetteli soittamaan korvakuulolta ja tarjoamaan yleisölle oman näkemyksensä kappaleista. Syyskuun lopulla alkanut kiertue on kolmas, jonka Bangkokissa asuva Paldanius tekee tänä vuonna Suomessa.

Vuosi sitten kaikki Someron keikalle halunneet eivät mahtuneet Kiiruun talon saliin, vaan osa kuunteli konsertin eteisen puolelta.

Tomi Paldanius konsertoi Somerolla Kiiruun talossa (Joensuuntie 22) sunnuntaina 20.10. kello 15. Ennakkoon varatut liput 10 euroa / ovelta 15 euroa.