Sairaalantien varrelle uudet läpiajokieltokyltit Salossa

9

Salon kaupunki uusii Sairaalantien läpiajokieltokyltit selkeyttääkseen tilannetta tieosuudella.

Kirjolankadulta Sairaalantielle johtavaa tietä käytetään laittomana oikoreittinä. Silminnäkijä kertoi Salon Seudun Sanomissa syyskuussa, että tietä käytetään varsinkin aamuisin ja iltapäivisin. Ilmiö on tuttu myös Salon sairaalan henkilökunnalle ja poliisille.

Tie on rakennettu aikanaan pelastushenkilökunnalle tarkoitetuksi reitiksi, joka lyhentää matkaa Meriniitystä sairaalaan ajettaessa. Muilta ajoneuvoilta läpiajo on kielletty.

Nykyiset kieltomerkit eivät kuitenkaan kiellä henkilöautojen läpikulkuliikennettä, vaan ainoastaan kuorma- ja pakettiautojen läpiajon.

Tilannetta on tarkoitus selkeyttää siten, että muu vaara -kyltti ja kuorma- ja pakettiautolla ajon kieltävä kyltti korvataan tieyhteyden molemmissa päissä liikennemerkillä, joka kieltää moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajon. Kylttiin tulee lisäkilpi ”koskee läpiajoa”.

9
Jätä kommentti

4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Missä järki?

Tuskin mitkään läpiajokieltokyltit tulevat muuttamaan tilannetta.

Jos tie on aikoinaan tehty hälytysajoneuvoja ajatellen, miksi tien pätkällä on töyssy? Se kun hidastaa tuntuvasti hälytysajoneuvon nopeutta ja tuhlaa kallisarvoisia minuutteja.

Keijo K.

Onkohan tuo töyssy haitannut oikaisunkin nopeutta?

Peltari

Töyssy on niin vajonnut, ettei vaikuta parkkipaikan löytämisen mitenkään. Sairaalassa käynnin jälkeen voi lähteä mihin suuntaan haluaa.

Reissu on yhtä hiljainen kuin Märyn tuulimyllyt naapureille.

Marco

Ja mitähän seuraavaksi?

Keijo K.

Seuraavaksi aletaan perimään rikesakkoja, jos ei merkillä järkeä saada siihen penkin ja ratin väliin.

Hämmästynyt

Just. Toi voisi pitää paikkansakin….
Ollakseen kaupunki jossa parkkikiekon käyttöä ei valvota kuin sattumalta, toi olisi niiiiin salolaista.
Mitä muuten tekee se hymiö-ajonopeuden näyttölaite Tupurin metsässä? Sellaisen paikka olisi oikeammin jonkin koulun tai päiväkodin läheisyydessä, ei lenkkipolkujen läheisyydessä. Kyllä kai se on siirrettävissä eikä kiinteästi asennettu?

Pirre

Miksei se voisi olla ihan vaan normi tie ?

Jerppu

Tätä minäkin olen ihmetellyt. Että mitä haittaa siitä on, jos siitä silloin tällöin joku autolla ajaa, katuhan se on siinä kuin joku muukin? Mitä väliä sillä on, meneekö se ohi ajava auto sairaalan parkkialueelle vai siitä läpi? Ei se nyt ainakaan niin hyvä oikoreitti ole, että siihen mitään ruuhkia alkaisi syntyä. Jos alkaa, niin sehän kertoo vain, että oikotielle on tarve. Ihan samaa huttua kuin se, että moottoritien liikenneasemilta ja levähdysalueilta estetään liikenne ulkopuolisille teille (kuten esim. Kivihovilla). Eihän sillä ole todellisuudessa minkäänlaista merkitystä, mistä se auto siihen liikenneaseman rampille tulee, tuleeko se huoltoasemakahvilta vai kirkonkylältä. Ihmisten elämästä tehdään vain… Lue lisää »

Volkan

Kun valittelette tuosta oikoreitistä, niin voisitte sen sijaan lisätä sairaalaan lähettyville lisää paikotusaluetta. Aamulla kun tulee sairaalaan, niin ihan kuin koko Salon asukkaat olisi vierailulla siellä.