Sairaalantien varrelle uudet läpiajokieltokyltit Salossa

13

Salon kaupunki uusii Sairaalantien läpiajokieltokyltit selkeyttääkseen tilannetta tieosuudella.

Kirjolankadulta Sairaalantielle johtavaa tietä käytetään laittomana oikoreittinä. Silminnäkijä kertoi Salon Seudun Sanomissa syyskuussa, että tietä käytetään varsinkin aamuisin ja iltapäivisin. Ilmiö on tuttu myös Salon sairaalan henkilökunnalle ja poliisille.

Tie on rakennettu aikanaan pelastushenkilökunnalle tarkoitetuksi reitiksi, joka lyhentää matkaa Meriniitystä sairaalaan ajettaessa. Muilta ajoneuvoilta läpiajo on kielletty.

Nykyiset kieltomerkit eivät kuitenkaan kiellä henkilöautojen läpikulkuliikennettä, vaan ainoastaan kuorma- ja pakettiautojen läpiajon.

Tilannetta on tarkoitus selkeyttää siten, että muu vaara -kyltti ja kuorma- ja pakettiautolla ajon kieltävä kyltti korvataan tieyhteyden molemmissa päissä liikennemerkillä, joka kieltää moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajon. Kylttiin tulee lisäkilpi ”koskee läpiajoa”.

Missä järki?

Tuskin mitkään läpiajokieltokyltit tulevat muuttamaan tilannetta.

Jos tie on aikoinaan tehty hälytysajoneuvoja ajatellen, miksi tien pätkällä on töyssy? Se kun hidastaa tuntuvasti hälytysajoneuvon nopeutta ja tuhlaa kallisarvoisia minuutteja.

Keijo K.

Onkohan tuo töyssy haitannut oikaisunkin nopeutta?

Peltari

Töyssy on niin vajonnut, ettei vaikuta parkkipaikan löytämisen mitenkään. Sairaalassa käynnin jälkeen voi lähteä mihin suuntaan haluaa.

Reissu on yhtä hiljainen kuin Märyn tuulimyllyt naapureille.

Marco

Ja mitähän seuraavaksi?

Keijo K.

Seuraavaksi aletaan perimään rikesakkoja, jos ei merkillä järkeä saada siihen penkin ja ratin väliin.

Hämmästynyt

Just. Toi voisi pitää paikkansakin….
Ollakseen kaupunki jossa parkkikiekon käyttöä ei valvota kuin sattumalta, toi olisi niiiiin salolaista.
Mitä muuten tekee se hymiö-ajonopeuden näyttölaite Tupurin metsässä? Sellaisen paikka olisi oikeammin jonkin koulun tai päiväkodin läheisyydessä, ei lenkkipolkujen läheisyydessä. Kyllä kai se on siirrettävissä eikä kiinteästi asennettu?

Pirre

Miksei se voisi olla ihan vaan normi tie ?

Jerppu

Tätä minäkin olen ihmetellyt. Että mitä haittaa siitä on, jos siitä silloin tällöin joku autolla ajaa, katuhan se on siinä kuin joku muukin? Mitä väliä sillä on, meneekö se ohi ajava auto sairaalan parkkialueelle vai siitä läpi? Ei se nyt ainakaan niin hyvä oikoreitti ole, että siihen mitään ruuhkia alkaisi syntyä. Jos alkaa, niin sehän kertoo vain, että oikotielle on tarve. Ihan samaa huttua kuin se, että moottoritien liikenneasemilta ja levähdysalueilta estetään liikenne ulkopuolisille teille (kuten esim. Kivihovilla). Eihän sillä ole todellisuudessa minkäänlaista merkitystä, mistä se auto siihen liikenneaseman rampille tulee, tuleeko se huoltoasemakahvilta vai kirkonkylältä. Ihmisten elämästä tehdään vain… Lue lisää »

Volkan

Kun valittelette tuosta oikoreitistä, niin voisitte sen sijaan lisätä sairaalaan lähettyville lisää paikotusaluetta. Aamulla kun tulee sairaalaan, niin ihan kuin koko Salon asukkaat olisi vierailulla siellä.

Tommi

Salon sairaalan läpi menevä ”katu” ei ole mikä tahansa katu. Se on Salon sairaalan omistama tontti, jota hoitaa Salon sairaala. Sitä ei hoida Salon kaupunki, Destia tai mikään muukaan yritys joka hoitaa yleisiä katuja, teitä ja kujia. Tästä päästäänkin näppärästi Salon sairaalan omistaman tontin väistämisvelvollisuuksiin. Sama väistämisvelvollisuus kuin Prisman parkkipaikalla. Oikealta tulevaa täytyy aina väistää vaikka olisi parkkipaikan liittymä. Pihalla on sattunut kolareita ja useita läheltä piti -tilanteita. Pihalla ajetaan välillä järjetöntä vauhtia. Minä suosittelen ”kadun” kokonaan katkaisemista. En tiedä onko ketään koskaan antanut lupaa rakentaa yleinen läpiajotien oman tonttinsa läpi.

Jerppu

No kyllä ainakin meidän tontin läpi menee tie, ja niin menee tavattoman monen muunkin. Maaseudulla lähes kaikki tiet kulkevat yksityisten mailla ja pihojen läpi, eikä meiltä kukaan ole niihin lupia kysellyt, päin vastoin joudumme jopa maksamaan niiden ylläpidosta ja kaikki saavat ajaa, sinäkin.

Ohi vaan

Olen kuullut, että olisi suunniteltu jopa rautatien rakentamista yksityisen tontin läpi ja kokonaisen asuinalueen läpi. Onneksi siinäkin läpiajon voi kieltää liikennemerkillä.

Kaavotusta

Kaavoitusmuutoksellahan tuosta saadaan yleinen tien pätkä. Salon kaupunki ostaa palan vsshp:n omistamasta tontista, jonka vsshp myy varmasti huonossa taloudellisessa tilanteessa ja tie kaavoitetaan siihen ja tehdään siitä normi kadun pätkä sekä poistetaan töyssyt siitä häiritsemästä.
Eihän se sen kummempi toimenpide ole.