Videofestivaali Kaleidoskooppi valtaa salolaisen ravintola Hometownin pyhäinpäivänä. Festivaalin teemana on Koit ny rauhottu.

Festarit alkavat iltapäiväneljältä ilmaisilla etkoilla, jolloin esitetään Uolevi Nurmen, Hannu Brusilan, Pentti Niemen ja Marko Ekströmin lyhytelokuva Matildan Mambo. Henkilökuva kertoo edesmenneestä kyläpersoonasta, vähiin vaatteisiin ympäri vuoden pukeutuneesta Toivo ”Topi” Forsbomista .

Mambon jälkeen on vuorossa Sorri Saariojan ja Timo Lähteenmäen lyhytfilmi Vendien vieraana , joka on piipahdus Salon taiteilijaseuran Vendit-näyttelyn avajaisiin Veturitallissa syksyllä 1993.

Etkoilla nähdään myös Brusilan Tipsu eli henkilökuva legendaarisesta salolaisesta jalkapalloilijasta Tapio ”Tipsu” Nummelasta , elokuvan keinoin tunnin juna -hanketta kommentoiva Lähteenmäen dokumentti Väärillä raiteilla, Ekströmin runollinen tutkielma veden kiertokulusta The Circuit sekä Lähteenmäen musiikkivideo The Surf Dragons featuring Vesa Suominen Shindig. Musiikkivideon kuvituksena on valokuvia 1950-luvun lopun ja 1960-luvun alun Salosta ja salolaisnuorista.

Etkoilla nähdyt filmit esitetään myös alkuillasta kello 18.30. Toinen videosetti koostuu musiikkivideoista ja alkaa kello 21.

Musiikkivideot on pääosin koottu Mikko Vienosen ja Timo Lähteenmäen kymmenen vuotta sitten ilmestyneen Koit ny rauhottu! -kirjaa varten salolaisnuorista kerätyistä valokuvista 1950-luvulta 1980-luvulle. Kuvakoosteiden taustalla soi salolaisbändien musiikki eli The Surf Dragons featuring Vesa Suominen, The Kuka, Aquarius, Mafia, Motelli, Uutiset ja sää, Jesse Bullet’s Heaven, Micats, Vaavi ja Jelly Roll. Ohjelmistossa on myös salolaisen Motelli-yhtyeen äänite yli 40 vuoden takaa.

Videoiden lisäksi Kaleidoskooppi tarjoaa elävää musiikkia. Ensimmäinen rokkisetti alkaa kello 20 ja toinen kello 22.

Vuonna 1979 perustettu halikkolainen Mankeli esiintyy 40-vuotisjuhlakeikallaan alkuperäiskokoonpanossaan solistina Ismo Kaski, basistina Timo Saari, kitaristina Juha Raussi ja rumpalina Pepe Lindholm. Bändin edellisestä keikasta on yli kymmenen vuotta ja sitä aiemmasta vajaat 30 vuotta.

Iltakymmeneltä lavalle nousee The Kuka solistinaan koskelainen Hans Julla. Luvassa on brittirockin ja -popin olennaisuudet yhdessä paketissa.

Biljardihuoneessa on esillä Koit ny rauhottu! -aiheinen valokuvanäyttely.

Videofestivaali Kaleidoskooppi lauantaina 2. marraskuuta ravintola Hometownissa (Asemakatu 5, Salo). Maksuttomat etkot kello 16. Iltatapahtuma kello 18.30. Liput 10 euroa.