Vilpas matkustaa sunnuntaina varmasti väsyneen Katajan vieraaksi

0
Shawn Huffin paimentama Fiifi Aidoo upotti 12 pelitilanneheitostaan vain kolme ja jäi yhdeksään pisteeseen.

Vilpas lähtee varhain sunnuntaiaamuna kohti Joensuuta ja vierasottelua Katajaa vastaan. Lähtökohtaisesti Katajalla on näissä otteluissa iso etu normaalin työpäivän verran istunutta vierasjoukkuetta vastaan, mutta sunnuntaina tilanne on toinen.

Vilppaan edellinen ottelu oli viime viikon lauantaina kotikentällä. Kataja taas pelasi keskiviikkona Euro Cupin karsintaottelun Tartossa ja eilen joukkue kohtasi Seagullsin Töölössä – Kataja hävisi kummankin reissuottelun.

Kataja roikkui Seagullsin tuntumassa täydet 40 minuuttia, mutta ei johtanut ottelua kertaakaan avausvartin jälkeen. Nihkeästi kauden aloittanut Seagulls kuittasi tässä vaiheessa kautta tärkeät pisteet 89–80-kotivoitolla.

Katajan rasitusta lisää entisestään se, että joukkue pelaa edelleen vain kolmella ulkomaalaispelaajalla. Eilisessä ottelussa päävalmentaja Juha Sten pyöritti yhdeksän pelaajan rotaatiota. Varsinkin takamies Jarred Ogungbemi-Jacksonia kuormitettiin rajusti, tosin hän kantoi yli 33 minuutin kuormansa kunnialla: 26 pistettä hyvillä prosenteilla.

Ogungbemi-Jackson jäi tehoineen yksin, sillä toinen yli puoli tuntia kellottanut katajalainen Jarekious Bradley oli 12 pisteellä toiseksi paras pistemies.

Tasaisemmasta Seagullsista viisi pelaajaa heitti vähintään kymmenen pistettä. Kurkona hääri Elijah Stewart 24 pisteellä. Takamies Richie Williams heitti 13 pistettä ja jakoi seitsemän korisyöttöä. Kesän kohuhankinta Shawn Huff pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa heittämällä 13 pistettä eli saman verran kuin kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä.

Seagulls heitti ottelussa enemmän kolmosia (32) kuin kakkosia (26).

Perjantai-illan toisessa liigaottelussa KTP oli BC Nokian vieraana tauolla neljä pistettä perässä (42–38), mutta loppusummerin soidessa 13 pistettä edellä (72–85).

KTP:n JayVaughn Pinkston lunasti harteilleen kasattuja kovia odotuksia 27 pisteen ja kahdeksan levypallon edestä. Kahdeksan kertaa rikottu Pinkston upotti kaikki 12 vapaaheittoaan.