Vilppaan junnut saivat lentävän lähdön SM-sarjaan

0
Vilppaan Miisa Aaltonen taiteili itsensä heittopaikkaan Catzia vastaan.

Muutaman vaisumman vuoden jälkeen selkeästi profiiliaan nostanut Vilppaan juniorikoripallo aloitti lauantaina SM-kauden peräti kolmen joukkueen voimin. Kaikki kolme joukkuetta myös voittivat avausottelunsa.

Jussi Savolaisen valmentamat Vilppaan U19-pojat toistivat karsintaturnauksen urotyönsä ja voittivat mestarisuosikiksi povatun Tapiolan Hongan – tällä kertaa vieraskentällä.

Päätösneljänneksellä lähdettiin tasatilanteessa 56–56, mutta Vilpas höyrysi päätösneljänneksellä 32 pistettä ja vei ottelun pistein 81–88.

Peräti viisi Vilppaan pelaajaa heitti yli 10 pistettä, Tuukka Aaltonen parhaana 19 (kolmoset 4/6). Vakuuttavimman tilastorivin merkkautti 16 pisteen ja 15 levypallon Patrik Poutiainen . Kaksinumeroisiin pisteisiin ylsivät myös Taneli Lindström (16), Timur Emaldynov (13) ja Leevi-Matias Taimela (11). Emaldynovin huippuillan kruunasivat kuusi korisyöttöä ja kova plusmiinuslukema +16.

Marko Lehden valmentama U16-tyttöjen joukkue oli Urheilutalolla pitkään takaa-ajajana Lappeenrannan Catzia vastaan.

Vilpas kuitenkin kampesi itsensä loppuminuuteilla rinnalle ja ohi riemukkaaseen 58–56-kotivoittoon.

Usein puhutaan, että joukkue onnistui tasaisesti. Vilppaan tyttöjen kohdalta klisee piti lauantain ottelun osalta harvinaisen hyvin paikkaansa: yhdeksän pelaajan rotaatiosta kahdeksan pelaajaa teki 3–11 pistettä ja jokainen otti vähintään yhden levypallon.

Paras pistetyttö oli Aino Helskyaho (11), Katariina Hilska otti eniten levypalloja (9) ja Siiri Huuskonen antoi eniten syöttöjä (5).

U16-tyttöjen jälkeen Urheilutalon parketille tulivat U16-pojat, kun Vilpas kohtasi Äänekosken Huiman.

Ja mitä tytöt edellä, sitä pojat perässä: Vilpas ratkaisi ottelun viemällä päätösneljänneksen 25–18 ja koko ottelun 81–73.

Esa Mäkysen valmentaman joukkueen syömähammas oli Vilppaan liigajoukkueen mukana ajoittain harjoitteleva Tuukka Juntunen . Kahdeksan kertaa rikottu Juntunen heitti 19 pistettä, haki 15 levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Juntusen rinnalla Wiljami Vihiniemi heitti 20 pistettä ja Kalle Määttänen merkkautti miehekkään tilastorivin 13 pistettä ja 11 levypalloa.