Äänestys päätökseen Espanjassa, kyselyssä vasemmistopuolueet menettämässä kannatusta, oikeisto vahvistumassa merkittävästi

0

Espanjassa sosialistit ovat säilyttämässä asemansa suurimpana puolueena, kertoo Espanjan yleisradioyhtiö RTVE:n laaja kysely. Kysely julkaistiin samalla hetkellä, kun äänestäminen ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa loppui iltakahdeksalta paikallista aikaa.
Kyselyn mukaan sosialistit ovat saamassa 350-paikkaiseen parlamenttiin 114-119 paikkaa ja toinen Espanjan vanha valtapuolue, konservatiivien PP 85-90 paikkaa. Suurinta vaalivoittoa kysely lupaa äärioikeistolaiselle Vox-puolueelle, joka olisi nousemassa Espanjan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 56-59 paikalla.
Kärkikolmikon jälkeen tulevat vasemmistolainen vaaliliitto Unidas Podemos, 30-34 paikkaa, sekä keskustaoikeistolainen Ciudadanos, 14-15 paikkaa.
RTVE:n kysely ei ole perinteinen, vaalipäivänä tehty ovensuukysely. Se perustuu 13 000 ihmisen haastatteluun vaaleja edeltäneiden kahden ja puolen viikon aikana.
Virallisia tuloksia vaaleista odotetaan lähitunteina.

STT

Kuvat: