Aurinkosähkön valoisat ajat – myynti kasvaa vuosittain

Mainos | KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Salo Solar

0
Anu Areva vie salolaista aurinkoenergiaosaamista maailmalle. Salo Solarin omassa testipuistossa kokeillaan muun muassa arkkitehtien ja yritysten toiveiden toteuttamista.

Salolaisella aurinkoenergiaosaamisella on kysyntää. Kotimaan markkinat vetävät niin hyvin, että Solar Finlandin tehtaalla siirryttiin alkusyksyllä tuotannossa kahteen vuoroon. Tavallisesti kausiluontoisia töitä riittää ympäri vuoden.

– Meillä on nyt todella positiivinen noste päällä! Myynti on kasvanut vuosittain. Päämarkkina-alueemme on tällä hetkellä Suomi. Tulevaisuudessa vienti kasvaa merkittävästi ja pääsemme levittämään suomalaisen osaamisen ilosanomaa kansainvälisille markkinoille, Salo Solarin toimitusjohtaja Anu Areva toteaa.

Ensimmäisen suomalaisen aurinkopaneeleja valmistavan tehtaan vientitavoitteena on myydä myös aurinkopaneelilinjastoja ja kokonaisia tehtaita.

– Olemme harvinaisuus maailmalla, sillä meillä on saman katon alla koko tuotekaari suunnittelusta valmistukseen ja myyntiin. Meillä on jopa omat asentajat. Panostamme jatkuvaan tuotekehitykseen tekemällä yhteistyötä eri korkeakoulujen kanssa.

Arevan mukaan suurin haaste on kasvun pitäminen tasapainossa. Tällä hetkellä työntekijöitä reilut 40. Uusin linjasto nousi Saloon keväällä.

– Asennuksia tehdään niin kauan kuin katolle pääsee turvallisesti. Asiakkaat havahtuvat kuitenkin tilaamaan aurinkopaneelinsa vasta sinä päivänä, jolloin kevätaurinko paistaa ensimmäisen kerran. Seuraavana päivänä paneeleiden pitäisi olla jo katolla, hän virnistää.

Aurinkopaneeleja aitoihin ja äänivalleihin

Salolaiset aurinkopaneelit eivät Anu Arevan mukaan kilpaile halpatuonnin kanssa, sillä yrityksessä on alusta saakka päätetty nostaa laatu etusijalle. Viime vuonna hankittu Avainlippu alleviivaa laadun lisäksi aurinkopaneeleiden kotimaisuutta.

– Haluamme seistä sanojemme takana ja kertoa valmistamistamme tuotteista todellisia tarinoita. Sitä olemmekin tehneet jo vuodesta 1978, Anu Areva toteaa.

Suurin osa myydyistä tuotteista on peruspaneeleja. Arkkitehtien toiveesta tuotannossa on myös erivärisiä ja -muotoisia paneeleja muun muassa ulkoseiniin, aitoihin ja äänivalleihin.

– Nyt kokeilemme, miten värillinen reikätarra muuttaa paneelin hyötysuhteita. Omassa testipuistossa on kätevä kokeilla kaikenlaisia ratkaisuja.

Salo Solarin myyntinäyttelytilat Astrum-keskuksessa ovat tulleet tutuiksi yritysasiakkaille, opiskelijoille ja muille aurinkoenergiasta kiinnostuneille ryhmille. Myös tavalliset kuluttajat voivat tutustua, kysellä ja keskustella aurinkosähköstä.

– Aurinkosähköjärjestelmä on sen verran kallis investointi, että asiaan kannattaa perehtyä kunnolla. Kannustan kyselemään, tutkimaan ja vertailemaan. Kuluttajan täytyy tietää, mitä on ostamassa, Areva muistuttaa.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi